Anasayfa Haber Mercedes’ten Tesla’ya Rakip Ev Bataryası!

Mercedes’ten Tesla’ya Rakip Ev Bataryası!

Güneş enerjisi kullanımının artması, yerel enerji depolama çözümlerine olan ihtiyacı da artırıyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde güneş ve rüzgar enerjisine olan talep gün geçtikçe daha da artıyor. Ancak bu tür alternatif kaynaklardan verimli biçimde 24 saat faydalanabilmek için, yerel enerji depolama çözümlerine de yatırım yapmak gerekiyor. Bu konudaki ilk adım geçtiğimiz aylarda Amerikan firması Tesla’dan gelmişti.

Kişisel ve kurumsal kullanım için farklı batarya modellerini satışa çıkaran Tesla, kısa sürede 2016 yılına kadar sipariş listesini doldurmayı başardı. Ancak bu sektördeki talep uzun süre doyacak gibi görünmüyor. Bu yüzden de diğer endüstri devleri de birer birer kendi modellerini duyurmaya başladılar.

Bu şirketlerden biri de Almanya kökenli Mercedes-Benz oldu. Halen elektrikli otomobiller dahil olmak üzere pek çok konuda teknoloji geliştiren otomotiv devi, yeni modüler güneş bataryası modellerini yakında satışa sunacak. Güneş enerjisine en büyük yatırımı yapan ülkelerden biri olan Almanya’da bu hafta düzenlenecek olan Intersolar güneş enerjisi teknolojileri fuarında görücüye çıkacak olan bataryaların Eylül ayında resmen satışa sunulması bekleniyor.

Mercedes tarafından geliştirilen bu bataryalar da tıpkı Tesla’nın Powerwall modelleri gibi yerel enerji depolama için tasarlanmış. Ancak Mercedes bataryaları biraz daha farklı bir tasarıma sahip. Her biri 2,5 Kilowatt elektrik depolayabilen bu bataryalar, sekize adede kadar birlikte bağlanarak kullanılabiliyor ve böylece 20 KW kapasiteye ulaşabiliyor. Bu sayede ucuz bir çözüm isteyen kişisel kullanıcılar için de iyi bir seçenek olmaları planlanmış. Mercedes’in bataryalarının fiyatını yakında açıklaması bekleniyor.