Anasayfa Haber LG G4 Pro Modelinde Snapdragon 820 Kullanılabilir

LG G4 Pro Modelinde Snapdragon 820 Kullanılabilir

Qualcomm’un Snapdragon 810 işlemcisini kullanmaktan kaçınan LG, yeni G4 Pro modelinde Snapdragon 820 tercih edebilir.

LG tarafından kısa süre önce piyasaya sürülen G4 akıllı telefonda kullanılan işlemci, Qualcomm yapımı Snapdragon 808 modeli olmuştu. LG’nin bu telefonda daha güçlü olan Snapdragon 810 modelini kullanmaktan kaçınmasının ardında yatan sebebin, bu işlemcinin yaşadığı ısınma problemleri olduğuna pek şüphe yok.

Nitekim Snapdragon 810 işlemcisini kullanan hemen her üretici ya işlemcinin ısınmaması için saat hızlarını kısmak zorunda kaldı, ya da aşırı ısınma sorunlarıyla boğuşan tüketiciden tepki çekti. Qualcomm’un bir sonraki nesil işlemcisi olan Snapdragon 820 modelinde benzer sorunların yaşanmaması için büyük çaba gösterdiği söyleniyor.

İşte bu yüzden de LG’nin bir sonraki modeli olan G4 Pro modelinde Snapdragon 820 işlemcisini kullanmaya hazırlandığı fısıldanıyor. G4 Pro her açıdan G4 modelinden daha üstün özelliklere sahip olması beklenen bir telefon. 5,8 inçlik 1,440×2,560 çözünürlük destekleyecek olan ekranıyla “phablet” sınıfına gireceği tahmin edilen telefonda, 8 MP ön ve 27 MP arka kamera olacağı tahmin ediliyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama kapasitesine sahip olacağı düşünülen telefonun, yüksek performans gösterecek bir işlemciye ihtiyacı olacağı kesin.

Tabii henüz ne LG G4 Pro, ne de Qualcomm Snapdragon 820 işlemci resmen tanıtılmış değil. Her ikisinin de ortaya çıkmasına daha hayli zaman var. O yüzden her iki şirketin de planlarında değişiklikler yaşanması beklenebilir.