Anasayfa Video Aerocool Xpredator Cube Kasa İncelemesi

Aerocool Xpredator Cube Kasa İncelemesi

Aerocool Xpredator Cube Kasa İncelemesi
Aerocool Xpredator Cube Kasa İncelemesi

Aerocool Xpredator Cube Black Edition incelememizde bu farklı bilgisayar kasasının özelliklerine yakından bakıyoruz…

Aerocool’un Xpredator Cube Black Edition PC kasası küp yapısı ve üst kısmındaki açılıp kapanabilen vazgalları ile dikkat çeken bir model. İncelememizde yapısına, kapasitesine, kullanılabilecek farklı soğutma sistemleri için yuvalara yakından bakıyoruz. İyi seyirler dileriz…

00:10 – Küp şeklinde bir kasa, farkı anakartın yatay monte edilmesi.
00:22 – Kasanın ölçülerine bakıyoruz.
01:00 – Havalandırma ve kablolar, takılacak USB bellek için çevresinde ek alan bırakmakta fayda var.
01:17 – Xpredator Cube Black Edition modeli dışında da renk seçenekleri bol.
02:00 – Materyal, kasa kalınlığı ve ağırlığı.
02:28 – Yan pencere.
02:56 – Güç kaynağı ızgarası.
03:20 – Kasanın arka kısmı ve fan yuvaları.
03:45 – Micro ATX ve mini ITX anakartları destekliyor. Tam boy ATX sistemler için daha önce topladığımız sistemde kullandığımız GT-RS kasaya bakabilirsiniz: 3000 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi için tıklayın…
04:00 – Su soğutma desteği mevcut.
04:25 – Ekran kartı montaj yuvaları.
04:45 – Alt kısım ve ayakların altında kauçuk tabanlar.
05:05 – Kasanın üst kısmına bakıyoruz. Kasaya ismini veren Xpredator ızgaralarına bakıyoruz. Bu açılıp kapanabilir vazgallar Alien ve Predator filmlerini sevenler için çekici bir görünüme sahip.
05:50 – Üst kısımdaki fan kontrollerine, USB 3.0 portlarına, açma kapatma tuşuna, LED ışıklara ve ses bağlantılarına yakından bakıyoruz.
06:36 – Kasanın içerisine bakıyoruz. Anakartın yatay monte edilmesi Xperdator Cube kasanın en büyük farklarından birisi olarak dikkat çekiyor.
07:00 – Micro ATX bir anakartı yerleştirdiğimizde nasıl görünüyor?
07:25 – Ne yükseklikte bir işlemci soğutucu takabiliriz?
08:04 – Ne uzunlukta ekran kartı takabiliriz?
08:30 – Optik sürücü yuvası sökülebiliyor.
09:02 – Üst kısma bakıyoruz. Farklı fan kurulumları mümkün.
09:20 – Sabit disk yuvalarına bakıyoruz. Kızaklarla kolayca disk takmak mümkün. Kızaklar hem normal diskler, hem 2.5 inç SSD’ler için uygun yuvalara sahip.
10:13 – Kızaklara yakından baktığımızda titreşim emici kauçukları görüyoruz.
10:36 – Güç kaynağı nasıl monte edilir? Arka metal plakayı çıkartıp güç kaynağını yerleştirdikten sonra sabitlemek için tekrar vidalamayı unutmayın.
11:15 – Güç kaynağı da kauçuk ayakların üzerine oturuyor.
11:35 – Kablo yönetimini nasıl yapılır?
12:30 – Güç kaynağının üzerine kapanan yan kapağın içerisinde mıknatıslı bir toz filtresi bulunuyor.
13:12 – Ön fana yakından bakıyoruz.
14:23 – Arka alt fana bakıyoruz.
14:40 – Üst fan yuvasına bakıyoruz.
15:00 – Kasanın tepesine neler takabiliriz?
15:35 – Kutu içeriğine yakından bakıyoruz.
16:25- Aerocool Xpredator Cube bilgisayar kasası incelememizin sonuç değerlendirme kısmına geçiyoruz.

Xpredator Cube bilgisayar kasası az yer kaplıyor, geniş soğutma imkanları sunuyor ve yatay sistem montajı gibi pek çok kasada olmayan farklı bir kurulum ile değişik bir sistem toplamak isteyen maceracı kullanıcılara hitap ediyor.

İncelememizde micro ATX anakartımızın üzerine mevcut en iri ve güçlü ekran kartlarından birini, oldukça yüksek bir işlemci soğutucuyu rahatlıkla monte edebildik. Elinizin erişemediği dar alanlar olmadığı gibi anakart tepsisini dışarı çıkartıp daha sonra içeri yerleştirerek daha da kolay montaj yapmanız mümkün. Buna karşın bu tür derli toplu küçük kasalarda sistem toplayan kullanıcıların parça seçiminde ölçülere baştan çok dikkat etmesi gerektiğini hatırlatalım.

Kasanın sunduğu büyük ve sessiz fan, ya da 280 mm’ye varan birden çok geniş radyatör ile sıvı soğutma kullanma imkanı da gayet başarılı. Biz özellikle büyük fanlar ile sessiz soğutmayı tercih ediyoruz ancak başta da dediğimiz gibi, farklı sistem kurmak isteyen kullanıcılar için pek çok imkan barındırıyor.

25 Yorumlar

      • r9 390 x ‘In r9 290 x den bır farkı yok aynı kartlar aynı performans r9 390 x ın ınternet de ıncelemelerı mevcut technopat ınceleyınceye kadar bellı sıtelerden ızleyebılırsınız

          • Hayallerini yikmak istemem ama r9 390x r9 290x in vrami 8gb cikmis versiyonu sen belkide r9 fury x i kastediyorsum

          • haklısın biraz daha araştırınca tek farkın 12.1 seviyesi destek heralde biraz memory clock speed i arttırmışlar

          • Inan okadar bıle fark yok suan fury x dahıl amd nın hıcbır kartı dx 12.1 destegı vermıyor 12.0 a kadar desteklıyorlar tek fark + 4 gb ram ve bıraz o.c. .Kartlar birebir aynı

          • Hayallerini yikmak istemem ama r9 390x r9 290x in vrami 8gb cikmis versiyonu sen belkide r9 fury x i kastediyorsum

  1. bunu bana hediye etseniz olmadı ucuza kakalasanız her türlü alırım valla neden olsa önümüzdeki ay pc toplicam bi hediyeniz :D olur neyse şaka bir yana şaka maka ama ciddi ciddi bi tane istiyorum yaa :D

  2. kasayı çok begendim uzun zamandır küp kasaları araştırıyorum benim gbi kuzu kuzu kenarda dursun diye düşünenler için birebir fan kontrolcülerine bayıldım, anakartın yatay olmasıda büyük beğenimi kazandı.

    • buna uygun anakart nasıl bulacaz şimdiye kadar araştırdığm tüm anakartlar atx lakin bazılarının ölçüleri bu kasaya uyuyor ama micro-atx değiller mesela microatx olmamasına rağmen 970-ud3p uyuyor bu kasaya, aklında örnek anakartlar varsa paylaşır mısın?

      • işlemci seçimin wifi , m.2 slotu, usb 3.1 özellikleri isteyip istememene göre farklı modeller piyasada bulunmakta mini itx yada micro atx çok anakart modeli var

  3. 970a-ud3p micro yada mini olmamasına rağmen ölçüleri bu kasaya uyuyor keşke birkaç anakart önerseydiniz kasa önceki 3000 tllik pcden sonra en çok hoşuma giden oldu

  4. Güç girişi üst tarafta bulunan ekran kartlarını takmak için optik sürücüyü çıkartmak gerekiyor. Bu çok kötü.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version