Anasayfa Haber TSMC, 10 nm Planlarını Erteledi

TSMC, 10 nm Planlarını Erteledi

Yeni 10 nm mimari mobil işlemci üretimini başlatmak için çabalayan Tayvanlı işlemci üreticisi, planlarını bir kez daha ertelemek zorunda kaldı.

İşlemci üreticileri 10 nm ölçekte işlemcileri verimli olarak üretme konusunda zorluk çekiyorlar. Intel’in masaüstü işlemcileri için olan 10 nm üretim planlarını 2017 yılına ötelediği haberini daha önce iletmiştik. Mobil işlemci pazarında ise Tayvanlı üretici TSMC ve Güney Koreli Samsung arasındaki 10 nm yarışı tam gaz devam ediyordu.

Bu yarışta ilk başlarda TSMC daha öndeymiş gibi görünüyordu. Şirketin tam kapasiteyle 10 nm üretime geçme planları, Samsung’un planlarından en az altı ay daha önde yürüyormuş gibi görünüyordu. Samsung da 10 nm üretim kapasitesini artırmak için çalışıyor, ancak bir yandan da 14 nm fırınlarından olabildiğince yüksek verim almaya çalışıyordu.

Gelen yeni haberlere göre Samsung’un geride kalıyor gibi göründüğü yarışta, rüzgar yön değiştirmişe benziyor. TSMC tarafından gelen haberlere göre Tayvanlı üretici önceden duyurduğu takvime sadık kalamayacak gibi görünüyor. Haberlere göre 10 nm üretiminde yaşanan sorunları aşmakta zorlanan TSMC, tam kapasiteye geçiş planlarını en az 6 ay daha ötelemek, 2017 yılına sarkıtmak zorunda kalmış.

Bu erteleme Samsung’a kendi 10 nm planlarını daha da rafine etmek ve derin bir soluk almak için hayli zaman kazandıracaktır. Her iki üretici de bir sonraki nesil mobil işlemci üretiminde aslan payını kapabilmek için büyük ter döküyorlar. Bu yeni nesil işlemcilerin son tüketiciye getirisi ise çok daha enerji verimli ve güçlü cihazlar olacak.