Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #42 – Derin Uzay Madenciliği

Kafa Ayarı #42 – Derin Uzay Madenciliği

Kafa Ayarı #42 - Derin Uzay Madenciliği
Kafa Ayarı #42 - Derin Uzay Madenciliği

İrice bir göktaşından 100 trilyon dolarlık maden çıkacak. Ama nasıl çıkacak? Kafa Ayarı’nın yeni bölümünde derin uzaya doğru açılıyor, uzaydaki madenciliği konuşuyoruz…

Strateji oyunlarında sık sık karşımıza çıksa da henüz gerçek hayatta pek sık rastlamadığımız bir iş bu uzay madenciliği. Ancak aslında dolar milyarderlerinin kurduğu yeni şirketler bu işe şimdiden el attı. Deep Space Industries, Kepler Energy and Space Engineering, Planetary Resources ve daha bir çok şirket; bu şirketlerin arkasında daha da ilginç isimler var.

Space Act ile birlikte uzaya doğru bir “Gold Rush” yani altın akını başlıyor. Şaka değil, altın, platin ve nadir toprak elementleri gezegenimizde tükenirken, uzayda bol bol bulunuyor. Gram, metre hesabıyla astroidlere topraktan girersek ne kazanırız? Yolda ne kadar mazot yakarız? Halkımızın yakından ilgilendiği bu hesapları da yeni Kafa Ayarı’nda bulabilirsiniz. “Uzaya bir gitsem zaten malı mülkü, parayı bir kenara bırakacağım; Venüs kıyılarında bir sahil kasabasına yerleşip kafamı dinleyeceğim” diyen izleyicilerimiz için ise hayatın, evrenin ve her şeyin anlamını konuşuyoruz.

Demli bir çay ya da arzu ettiğiniz bir içecek eşliğinde iyi seyirler dileriz…

Disclaimer: Uzay madenciliği konusundaki tavsiyeler yatırım kararı olarak alınmamalıdır. Söz konusu şirketler zarar ederse sorumluluk kabul etmiyoruz.

Spoiler: Hayatın anlamı 42.

Dipnot: Dünya istimlak edilirse Mars’ta çok güzel araziler var… Otostop yoluyla gidilebilir.