Anasayfa Makale Windows Sıkıntılarınızı Çözecek 10 Araç

Windows Sıkıntılarınızı Çözecek 10 Araç

Windows’ta sık karşılaştığınız sıkıntıları bu araçlar sayesinde kolaylıkla çözebilirsiniz.

Windows, sorunsuz bir işletim sistemi olmaktan çok uzak. Basit kullanıcı hataları ile işletim sistemi çekilmez bir hal alabiliyor. Neyse ki aşağıdaki araçlar Windows’ta sık karşılaştığınız sorunları çabucak çözmenize olanak sağlıyor.

CCleaner

ccleaner

Her yeni bilgisayara varsayılan olarak kurulması gereken bu faydalı araç, zaman içinde şişen Windows’u rahatlatmanın en kolay yolu. İşletim sistemindeki gereksiz dosyaları silebilir, kayıt defteri sorunlarını düzeltebilir veya sunulan araçlar ile çeşitli disk sorunlarına çözüm sağlayabilirsiniz. Standart sürümü ücretsiz sunulan CCleaner’ın bir de ücretli sürümü mevcut.

Classic Shell

classic shell

Eğer Windows 8 veya Windows 8.1 kullanıyorsanız, tarihi Başlat menüsünden faydalanamıyorsunuz demektir. Her ne kadar Windows 8 ailesine alışan kullanıcılar Başlat menüsünün ihtiyacını pek duymasa da, yeni kullanıcılar ilk aşamada biraz şaşırabiliyor. Classic Shell, Başlat menüsü olmayan Windows 8 ailesine özel yapım bir menü kazandırıyor. Üstelik bu araç tamamen ücretsiz!

CloneApp

cloneapp

Temiz bir Windows kurulumu, pek çok açıdan bilgisayarınıza rahat bir nefes aldırır. Tabii bu rahatlığın en büyük bedellerinden biri kişisel program ayarlarının tamamen kaybolması. CloneApp işte bu noktada devreye giriyor. Bu faydalı araç ile kullandığınız programlardaki kişisel tercihlerinizi ve ayarlarınızı yedekleyebilir, temiz kurulum sonrası yedekten geri döndürebilirsiniz.

Pandora Recovery

pandora recovery

Bir kullanıcının bilgisayar kullanırken başına gelebilecek en talihsiz şeylerden biri yanlışlıkla bir dosya silmektir. Çoğu kullanıcı Geri Dönüşüm Kutusu’nu temizledikten sonra geri dönüş olmadığını düşünür. Ancak Windows, gerçekte sildiğiniz dosyaları tam anlamıyla yok etmediği için bazı silinen dosyaları kurtarabilmek mümkün. Pandora Recovery, bu alanda ücretsiz ve gerçekten başarılı sayılı araçlardan biri.

Speccy

speccy

CCleaner’ı kullanıcılara sunan Piriform’un bir diğer ücretsiz ve faydalı aracı olan Speccy, bilgisayarınıza dair detaylı bilgileri hızlı bir şekilde görmenize olanak sağlıyor. Speccy ile sisteminizin temel bileşenlerini tek bir sayfada görebilir veya teker teker tüm bileşenleri detaylıca inceleyebilirsiniz.

Magical Jelly Bean Keyfinder

magical jelly bean

Satın aldığınız ürünlerin lisans anahtarlarını saklamak çoğu zaman aklımıza gelen bir şey değil. İhtiyacımız olduğunda bulamadığımız lisans anahtarlarını yedeklemek ise Magical Jelly Bean Keyfinder’ın işi. Ücretsiz sürümü ile 300’den fazla Windows yazılımının lisans anahtarını bulabilen bu faydalı araç, sahip olduğunuz lisansları .txt formatında kaydetmenize olanak sağlıyor.

Malwarebytes Anti-Malware

malwarebyters

Tarayıcınızın anasayfası değişti ve düzeltemiyor musunuz? Büyük ihtimalle sisteminiz malware’den geçilmiyordur. Her türlü malware ve adware’den kurtulmanın en uygun yolu ise Malwarebytes Anti-Malware. Daha etkili sonuçlar içinse Malwarebytes Anti-Malware’i AdwCleaner ve Junkware Removal Tool ile kullanın.

GetFolderSize

getfoldersize

Windows’ta yer sıkıntınız varsa, yapmanız gereken en önemli şey gereksiz dosyaları silmektir değil mi? Ne yazık ki Windows Gezgini, bu konuda pek fayda sağlamıyor. GetFolderSize ise bütün sabit diskinizi tarayıp klasörleri boyutlarına göre sıralıyor. Bu sayede klasörlerin ne kadar yer kapladığını daha kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Auslogics Duplicate File Finder

duplicate file finder

Bir diğer sabit disk dostu aracımız olan ADFF, sabit diskinize aynı dosyanın birden fazla yazılıp yazılmadığını kontrol ediyor. Birden fazla yazılan dosyaları tespit eden Auslogics Duplicate File Finder, seçilen dosyaları doğrudan Geri Dönüşüm Kutusuna gönderiyor. Bu faydalı araç tamamen ücretsiz.

Revo Uninstaller

revo

Windows’un kendi program kaldırma hizmeti her zaman en iyi sonucu vermiyor. Silinen programların kalıntıları çoğu zaman işletim sisteminde yer kaplamaya devam ediyor. Revo Uninstaller ise bu soruna çözüm üretmek için geliştirilmiş. Programın standart kaldırılma sürecini izleyen Revo, kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra kalıntıları takip edip temizliyor. Ücretsiz olarak indirilebilen Revo’nun, daha gelişmiş seçenekler sunan bir de ücretli sürümü mevcut.