Anasayfa Makale Android 6.0 Marshmallow Hangi Cihazlara Gelecek?

Android 6.0 Marshmallow Hangi Cihazlara Gelecek?

Altıncı nesil Android sürümü birkaç ay sonra aramızda olacak. Peki cihazınız güncelleme listesinde yer alıyor mu?

Android 6.0 Marshmallow’a sayılı aylar kaldı. Geçtiğimiz günlerde yeni Android sürümünün detaylı tanıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün de sıkça sorulan bir diğer soruyu cevaplıyoruz; hangi cihazlar ne zaman yeni Android güncellemesini alacak? Bu sorunun henüz resmi bir yanıtı bulunmuyor. Fakat internette konuyla ilgili bazı listeler dolaşıyor. Bu listelere dayanarak büyük markaların yeni Android sürümünü ne derece destekleyeceğini tahmin edebiliriz.

Samsung

galaxy note 5

Güney Koreli teknoloji devi, resmi bir uyumluluk listesi yayınlamadı. Ancak YouMobile kaynaklı verilere göre bu yılın sonlarına doğru Android Marshmallow sürümü aşağıdaki cihazlara dağıtılacak.

  • Galaxy S6
  • Galaxy S6 Edge
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy S6 Edge+
  • Galaxy S6 Duos
  • Galaxy Note 4
  • Galaxy Note 4 Duos
  • Galaxy Note Edge
  • Galaxy Alpha
  • Galaxy Tab A

Güncellemeyi alacak cihazların bunlarla sınırlı olmadığını ve listenin Samsung tarafından onaylanmadığını belirtelim. Genel kanı, 2015 yılı içerisinde çıkan bütün Samsung modellerinin yeni güncellemeyi alacağı yönünde. Elbette öncelik, yukarıda listelediğimiz amiral gemisi modellerinin olacak.

HTC

htc-one-m9-03

HTC cephesinden Jeff Gordon, geçtiğimiz Mayıs ayında HTC One M9 ve M9+ modellerinin Marshmallow güncellemesini alacağını resmi bir şekilde duyurmuştu. Ancak diğer modellere dair bir bilgi henüz bulunmuyor. HTC One M8 gibi diğer popüler HTC modellerinin de güncellemeyi alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

https://twitter.com/urbanstrata/status/603967834788536320

LG

lg g4

LG’den güncelleme ile ilgili resmi bir duyuru gelmedi. Markanın önemli amiral gemileri LG G4, G3 ve çeşitli varyasyonlarının güncellemeyi alacağı düşünülüyor. Ayrıca geçtiğimiz günlerde LG Yunanistan’ın Facebook sayfasında G3 için 5.1 güncellemesinin yayınlanmayacağı belirtilmişti. LG G3 modelinin 5.1’i atlayı 6.0 sürümüne atlaması muhtemel seçenekler arasında.

Sony

sony-xperia-Z5

Sony de güncelleme konusunda sessizliğini koruyan markalar arasında yer alıyor. Xperia Z4, Z3, Z3+ gibi modellerin yeni güncellemeyi alacağını bilmek için resmi açıklama gerekmiyor. Ayrıca Android Marshmallow önizleme sürümünün bazı Xperia cihazlarına sunulduğunu da hatırlatalım.

Motorola

moto-g

Google ile olan göbek bağından dolayı Motorola cihazlarının hızlı bir şekilde Marshmallow güncellemesini almasını bekliyoruz. Şu anda görünürde Moto X Pure, Moto X 2014 ve Moto X Play modelleri, güncellemeyi alacak ilk modeller. Bir diğer Motorola serisi olan Moto G ailesinin de güncellemeyi alması bekleniyor.

Huawei

Sektörün son zamanlarda önemli bir üyesi olan Huawei, P8 modelinin Android Marshmallow’u ilk alan modeli olacağını açıklamıştı. Bunun dışında Huawei cephesinden hangi modellerin güncellemeyi alacağına dair bir bilgi paylaşılmadı. Ancak çoğu Huawei cihazının daha Lollipop’u daha almadığını göz önüne alırsak Marshmallow güncellemesi için bir süre daha bekleneceğini tahmin edebilirz.