Anasayfa Haber NASA Mars’ta Sıvı Su Bulunduğunu Açıkladı

NASA Mars’ta Sıvı Su Bulunduğunu Açıkladı

Kızıl gezegen Mars’ın yüzeyinde sıvı durumda su bulunduğuna dair yeni kanıtlar ortaya çıktı.

NASA uzun zamandır araştırılan Mars gezegeniyle ilgili çok büyük bir keşif elde ettiğini açıkladı. Mars’ın yüzeyinde sıvı halde su olduğuna dair kanıtlar olduğu ortaya çıktı. NASA yetkilileri suyun kaynağının nerden geldiğini henüz bulabilmiş değil ancak özel ekipmanlar sayesinde suyun içeriğiyle ilgili bir ön analiz yapıldı bile.

Buna göre Mars’taki suda oldukça yoğun miktarda tuz bulunuyor. Zira bulunan su, akışkan olmasını da buna borçlu. Mars’taki ortama bir günün sıcaklığı -55 derece olduğundan bugüne kadar ancak donmuş su bulunabilmişti. Yeni kanıtlar doğrultusunda Mars’ta hayat olup olmadığı konusunda sorular tekrar gündeme geldi. Peki, böyle bir ihtimal gerçekten mümkün mü?

Evet mümkün, Dünya’da olduğu gibi çok hücreli canlılar olma ihtimali çok düşük, zira öyle bir durum olsa muhtemelen bugüne kadar görülürdü. Ancak sıvı su demek, içerisinde bakterilerin yaşayabileceği bir ortamın olabileceği anlamına geliyor. Şimdi geriye yalnızca o sudan bir örnek alıp inceleyebilmek kalıyor. Ne yazık ki bunun yapılabilmesi için Mars’ta koloni kurulacak günleri beklememiz gerekiyor.