Anasayfa Makale İncelemeler Kingston 512 GB SD Kart İncelemesi

Kingston 512 GB SD Kart İncelemesi

Kingston’un 512 GB kapasiteli Class 10 UHS-I sınıf SDXC depolama kartını inceliyoruz.

Başparmağımız boyutunda bir alana 512 GB veri sığdırmak. Evet, teknoloji inanılmaz bir hızla ilerliyor ve Kingston’un bu bellek kartı da bunun en somut örneklerinden biri. Daha önce özellikle MicroSD kart alırken belleğin sınıfının ne kadar önemli olduğundan sık sık bahsetmiştik. Bugün inceleyeceğimiz bellek kartı bu konuda başarılı bir örnek.

Peki nedir bu bellek sınıflandırması ya da Class denilen şey. Class, İngilizce sınıf demek. Bu terim, SD kartlarla birlikte ele alındığında belleğin hızına göre sınıflandırılmasında kullanılıyor. Class 2, 4, 6 ve 10 mevcut. Buna bakarak alacağınızın belleğin hızını öğrenebiliyorsunuz. Fakat ilerleyen zamanla birlikte bellekler Class sisteminin belirlediği hızların da ötesine geçmeye başladı. Bu yüzden yeni bir sınıflandırmaya ortaya çıktı: UHS.

UHS nedir ?

UHS, SDHC ve SDXC diye adlandırılan yüksek kapasiteli kartlarda kullanılan bir standart. Ultra High Speed, yani Ultra Yüksek Hız kelimlerinin kısaltılmasından oluşmakta. Şu anda UHS sınıf belleklerde iki seviye mevcut: 1 ve 3. UHS Speed Class 1 (U1) standardında saniyede en az 10 MB yazma hızı elde ediliyor olmalı. U3’te ise kart en az saniyede 30 MB yazma hızı sunuyor olmalı.

Kingston’un SDA10/512GB modeli UHS Class 1 standardında. Firmanın UHS Class 3 SDXC kartları da mevcut fakat bunlarda en yüksek kapasite şimdilik 256 GB. Peki 512 GB kapasiteli kartın ne kadarı kullanılabiliyor ve okuma yazma hızları ne durumda ? İşte bütün bu sorularımıza cevap bulmak için kartı hem sentetik hem de gerçek dünya testlerine tabi tutuyoruz.

  • 00:25 – Fotoğraf ve video çekiminde kullanılabilir
  • 00:42 – Class 10 UHS-I 90 MB/s okuma, 45 MB/s yazma hızı
  • 01:30 – SD kartın paketine yakından bakıyoruz
  • 02:24 – DSLR kameralar, video kaydetme cihazları ve diğer uyumlu cihazlarla kullanılabilir
  • 02:54 – SDA10/512GB ürün kodu
  • 04:25 – SD karta yakından bakış: yazma kilidi
  • 05:15 – exFAT dosya sistemi
  • 05:37 – FAT32 4 GB dosya limiti
  • 06:01 – Kingston FCR-HS3 kart okuyucu ile test edeceğiz
  • 07:07 – HD Tune 5.60 okuma testi
  • 07:44 – HD Tune 5.60 yazma testi
  • 08:18 – HD Tune 5.60 ile gerçek dünya testi: 30 MB resim dosyası
  • 09:14 – 500 MB video kaydetme hızı
  • 09:44 – CrytalDiskMark ile test
  • 10:38 – Windows üzerinde kopyalama hızı: sabit diskten SD karta
  • 12:17 – SSD’den SD karta aktarım hızı
  • 13:50 – UHS-3 Kingston bellekler

Kingston 512 GB SD File Benchmark

14 Yorumlar

  1. Merhabalar, bu videoyu gördüm hemen izledim. Her zaman takipteyim. Size sorum şu, bu Kingston kartı destekleyen bir cihaz var mı?

    • Kameranızın kullanım kılavuzunda ya da internet sitesinde kontrol ederek emin olabilirsiniz. Modern SLR’ların çoğunda yüksek kapasiteye destek var ancak bellek için kamera destek listesinden ziyade kamera modeline göre desteklenen bellek listesi bulunuyor.

  2. http://i.hizliresim.com/vRo1Np.jpg

    http://i.hizliresim.com/rRdlN1.jpg

    http://i.hizliresim.com/7P801a.jpg

    Merhabalar ben 3 ayrı fotoğraf göstererek sorularımı sormak istiyorum.

    ilk sorum kart okuyucu ile ilgili. ben çok seyahatlere çıkıyorum ve her gittiğim yerde farklı formatlarda kartlar karşıma çıkabiliyor. dizüstü bilgisayarım hep yanımda oluyor. yanımda taşınabilir bir kart okuyucusunun ihtiyacını çok yaşadım. ama bir türlü piyasada kaliteli usb 3.0 kart okuyucu bulamadım. amacım her formatı okutabilecek her kartı okuyacak taşınabilir iyi bir kart okuyucu bana ne önerirsiniz aklımda
    Team USB 3.0 Çoklu Kart Okuyucu (TR1151) modeli var ve çok kararsızım çünkü yeni uhs kartları okumadığını yada düşük hızlarda okuduğunu iddia edenler var.

    diğer sorum ise resimde paylaştığım kartlardan yola çıkarsak hepsi üst düzey kartlar. mesela ben lexar ın 128 gb lık micro sd kartını alsam onu sd adaptörü ile kameramda kullansam hız kaybı yaşarmıyım.

    yeni çıkan telefonlar bu hafıza kartlarını destekler mi ? çünkü micro sd telefon için kullanmak amacıyla aldığım kartı yer yer sd adaptörü ile kameralara takıp ek kart masrafı olmadan işlerimi halletmeyi planlıyorum.

    fotoğrafta paylaştığım 32 gb lık hafıza kartı amerikadan gelen arkadaşımdan hediye geldi yakın zamanda e kitap okuyucu alacam 32 gb sınır ve basit bir class 4 kart yeterli denmekte bunu taksam sorun yaşarmıyım. şimdiden cevaplar için çok teşekkür ederim.

    hafıza kartı ve kart okuyucu alışverişi yapmam şart yani o yüzden özellikle kart okuyucu konusunda ve sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim

    • Hakan Bey merhaba.

      Biz ofiste FCR-HS3 kullanıyoruz ve UHS-3 sınıf kartları da sorunsuz okluyor. İncelemede kullandığımız ürün. Ayrıca Firmware güncellemesi de geliyor Kingston’dan. Kontrolcüsü de realtek.

      Adaptör kullanıldığında hız kaybı olacağını sanmıyorum. Ama bunu denemedim. O yüzden kesin bir cevap veremeyeceğim.

      Yeni telefonlar UHS sınıfı kartları destekliyor.

      e-Kitap okuyucunuzda bu kartın sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.

      Technopat Sosyal’de diğer okurlarımızdan da bilgi alabilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/

  3. Konu ile alakası yok ama mecburum “Yetersiz Bilgi” nedeniyle 7 Ekim 2015 12:29 tarihine kadar yetkileriniz kısıtlandı. Konu açtım diye ceza aldım ve cevap vermem gereken insanlar var ne olur Recep abi, Ali abi yardım edin şimdiden teşekkürler.

    • Bu işler o kadarda dediğin gibi kolay değil. Ayrıca her ne kadar Üst sınıf ve hızlı bir SD Kart olsa bile, bir SSD kadar hızlı olamayacağını belirtmek isterim.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version