Anasayfa Haber Facebook Afrika’ya Ücretsiz İnternet Sağlayacak

Facebook Afrika’ya Ücretsiz İnternet Sağlayacak

Sosyal medya devi Facebook, Afrika’nın bazı ülkeleri için ücretsiz internet erişimi sağlayacak.

Facebook dünya genelinde internet kullanımını artırmak için çalışıyor. Firma, Fransa merkezli uydu operatörü Eutelsat işbirliği yaparak, Sahra hattı altı Afrika ülkeleri için geniş bantlı ücretsiz internet erişimi sağlayacak. Yapılan anlaşma çerçevesinde internetin dağıtımı için Spacecom firmasının AMOS-6 uydusu kullanılacak. Uydunun 2016’nın ikinci yarısında devrede olacağı tahmin ediliyor.

Facebook 2 yıl önce kurduğu internet.org sitesi aracılığıyla, dünyanın toplam nüfusuna kıyasla internet kullanıcı sayısının ne kadar az olduğu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir proje başlatmıştı. Yeni duyurulan Afrika’ya ücretsiz erişimi projesi de internet.org organizasyonu kapsamında yer alıyor.

Organizasyon, güneş enerjisiyle çalışan dronelar aracılığıyla ücretsiz internet dağıtabilmek için bazı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar henüz test aşamasında olduğundan bir süre için uydu kullanılmak zorunda kalınacak. İnternet.org’un rakamlarına göre, bugün dünya nüfusunun üçte birinin (2,7 milyar kişi) internet erişimi bulunuyor ve proje kapsamında bu rakamın en azından 5 milyara çıkarılması hedefleniyor.