Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #47 – Dünya’nın En Yuvarlak Nesnesi

Kafa Ayarı #47 – Dünya’nın En Yuvarlak Nesnesi

Kafa Ayarı #47 - Dünya'nın En Yuvarlak Nesnesi
Kafa Ayarı #47 - Dünya'nın En Yuvarlak Nesnesi

Dünya’nın en yuvarlak nesnesi ile başladığımız muhabbetimizde Fransız Devrimi’nden Uzay Çağı’na uzanan bir macerayı arşınlıyoruz: Kilogram!

Uluslararası Ölçü Standartları yani SI birimleri arasında kilogramı Türkiye Cumhuriyeti olarak 1931’de kabul ettik ve 1933’te uygulamaya başladık. Okka gibi eski usül ölçü birimlerine veda eden elbette sadece Türkiye olmadı, bütün dünyada ticaret ve bilimi kökten değiştiren yeni ölçülerin her birinin bir hikayesi var. Bu Kafa Ayarı’nda “Dünya’nın en Yuvarlak Nesnesi” olarak tanınan silikon bir küreden yola çıkarak kilogram ölçü birimine ulaşıyoruz. Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hissedildi? Kilogram ile alakası ne derken meselenin Fransız Devrimi’ne kadar gittiğini görüyoruz.

Sıcak çayınız, kahveniz ile keyifli seyirler dileriz…

Disclaimer: World’s Roundest Object’te direkt nesnenin kendisini ve konuyu İngilizce olarak izleyebilirsiniz.

Biz her hafta Uykusuz, Penguen gibi mizah dergilerini alıyor, okuyoruz. Boyut kapısı açan teyze ve daha fazlasını buralarda görebilirsiniz. Mizah seven okur ve izleyicilerimiz zaten takip ediyordur ancak karikatürün kaynağını da belirtelim istedik, ancak o eski sayıyı fiziksel olarak bulamadık. İnternet üzerindeki resmi dergi sitelerinde bulamadık. Resmi olmayan ve sadece bunları derleyen mizah sitelerinde çıkmasına karşın hiçbiri zahmet edip karikatüristin ismini paylaşmamış. Bizim de dilimizin ucunda ama… İlk hatırlatan okurumuza teşekkür ederek güncelleme yapacağız.

Not: Semih Saygıner’in ve diğer milli sporcularımızın başarılarının devamını diliyoruz.

39 Yorumlar

  1. Ali abi teşekkür ederim kafa ayarı videolarına tekrardan başladığınız için fakat abicim “Türkçe Kurallarına Uymayan Mesaj” nedeniyle 7 Kasım 2015 22:01 tarihine kadar yetkileriniz kısıtlandı. Ceza aldım nolursunuz bir kontrol ediniz arkadaşlar cevap bekliyor ve soracağım daha çok şey var Technopat’a.

  2. Ali bey; lütfenn düzenli olarak yayınlansın kafa ayarı teknoseyir de gündem değerlendirmesi ve sizde kafa ayarı hiç eksik olmasın yaptığınız iş muhteşem!!!

  3. Ali bey ; kafa ayarı bölümlerine çok ara veriyorsunuz burada çok bekliyoruz lütfen herzaman ki gibi her perşembe günleri görmek istiyoruz inanın sadece ben değilim bekleyen.bu arada tatil bronz etkisi yavas yavas etkisini yitirmiş :) sağlıcakla kalın.yaptığınız iş MUHTEŞEM !!!

  4. Recep Ağabey neden bu kadar uzatıyorsunuz arayı :) Yahu her hafta 1 bölüm çekin özlüyoruz valla. Ali güngör ab, sen ilgilen bari bu recep abi bizi sevmiyor artık :)

  5. recep bey asus z170-a serisi için genel bios yapılandırma ile ilgili video hazırlayabılırmısınız menulerın acıklamalarını yaparsanız ne ıse yaradıklarının seviniriz

  6. abi bilgisayarım hp envy phoenix 850-000 nt pc ilk açıldığında çok yüksek fan sesi çıkarıyo ama bios ayarlarına girdiğim anda ses kesiliyor (ayarlarda bir şey değiştirmeden) nasıl çözebilirim?

  7. Konu ile alakası yok ama technopat da paylaşamıyorum cezam nedeni ile mecburum yani Recep abi, Ali abi dün kasa aldım 3000 TL lik sistem toplama rehberinde belirtiğiniz alternatif kasayı aldım Aerocool GT-A ama kasanın içerisinden anakart ve kasa arasına takılan altın sarısı renkli vidalardan 3 adet çıktı. Kullanma kılavuzundada 3x yazıyor yani doğru gönderilmiş ben anakartı kasaya nasıl montaj edebilirim nolur bana bir cevap verin caresiz kaldım.

  8. Recep Bey forumda konuşulmuş ama kapsamlı bir x99-z170 karşılaştırma incelemesi yapmayı düşünüyor musunuz acaba?

  9. Offf kafam bi milyon oldu. :D Güzel kafa ayarıymış. Bir yerde koptunuz gülmekten ama kesmişsiniz orayı. :D Ali abi kendini toparlamaya çalışıyordu. :D

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version