Anasayfa Haber Tarihteki En Karanlık Madde Üretildi

Tarihteki En Karanlık Madde Üretildi

Işığı %99 oranında yutabilen, dünyanın en karanlık maddesi üretildi.

Bilim adamları, insanlar tarafından bugüne kadar üretilen en karanlık maddeyi geliştirmeyi başardılar. Ürettikleri madde o kadar karanlık ki, üzerine ışık tutulduğu zaman ışığı %99 oranında yutabiliyor.

Karanlık madde, Suudi Arabistan’nın Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki bir ekip tarafından üretildi. Ekip maddeyi geliştirirken, kabuğu ile ışığı önemli ölçüde yansıtabilen Cyphochilus böceğinden esinlenmiş. Temel olarak böceğin ışığı yansıtabilme özelliğinin tam tersi yapıldı ve ışığı yüksek oranda yutabilen bir madde geliştirildi. Karbon nanotube malzemeden üretilen madde, her açıdan 400 ila 1,400 nm’ye kadar yansıtılan ışığı, %98 ile %99 oranlarında hapsedebiliyor.

Karanlık_Madde

Peki bu maddenin geliştirilmesi insanların hayatına nasıl bir katkı sağlayacak? Maddeyi geliştiren ekibin belirttiğine göre bu teknoloji sayesinde güneş paneli sistemleri ya da ultra verimli optik bağlantılarında önemli katkı sağlanabilir.

Geçtiğimiz yıl Surrey NanoSystems firması da “Vantablack” adını verdikleri, o güne kadar geliştirilen en karanlık maddeyi üretmişlerdi. Vantablack’ın ışığı soğurma yeteneği ise %26 oranındaydı.

10 Yorumlar

  1. Kadınlarını tamamen saklamak için en kara peçeyi icad etmişler gibi. Vay arkadaş, cehalet ve azim birleşince neler neler yapıyor adamlar. Tamam tamam bakmıcaz haci, uğraşmasaydın hiç o kadar!

    • Bir bayanın zırhıdır kara peçe. Erkeklerin şehvetini en iyi önleme yöntemlerindendir. Cehennem ateşinden kurtulmanın yollarından biridir de. Kimse sizin alkolünüze, açık giyinmenize karışmıyorsa sizde karışmayın.

      • Kime karsi ZIRH erkekleri potansiyel tecavüzcü olarak görmeyin böyle… Tabii isteyen istedigini giyinir ona birsey dedigimiz yok, lakin erkek sehvetliyse kadinin gözlerindende tahrik olur ve kimse birsey yapamaz… NOKTA.

        • Bir Alim 70 yaşında bir bayan ile tek odada tek başıma kalsam nefsime güvenemem diyor ama bir dolusu altın olsa kendime güvenirim bir tane bile almam diyor. İnsanda nefis vardır. İnsanlarda nefis olmasa zaten dünyada kötülük olmaz. Bu erkeklerin ve bayanların ellerinde olan bir şey değil. Sabaha kadar anlatsam boştur. İnsanların yaşantısı artık düşüncelerine yansıyor. Kendime kızıyorum bazen niye yazıyorsun diye ama insan böyle şeyleri görünce tutamıyor kendini. Sizin düşünceniz size bizim düşüncemiz bize kimse kimse karışmasın başka bir şey istemiyoruz. ÜÇ NOKTA.

          • Iste biz o anlattigin alimlere halk arasinda sapik diyoruz, eger 70 yasindaki bir nineye halleniyor ise…

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version