Anasayfa Haber Windows 10 Redstone 2016 Yazında Gelecek

Windows 10 Redstone 2016 Yazında Gelecek

Microsoft’un Windows 10 için çıkacak olan ilk büyük güncelleme olan Redstone paketini 2016 yazına yetiştirmesi bekleniyor.

Microsoft’un Windows 10’un gelişiyle birlikte yazılım geliştirme politikasında ciddi bir değişikliğe gittiği açıkça biliniyor. Zaman içinde yeni Windows sürümleri çıkarmak yerine, Windows 10 üzerine çok büyük çaplı güncellemeler getirmeyi planlayan şirket, bu sayede pazardaki bölünmeyi ortadan kaldırmayı planlıyor.

Tabii bu büyük güncellemeler arasında daha küçük çaplı olanlar da devamlı olarak çıkmaya devam edecek. Şirketin Windows 10 için devamlı güvenlik ve sürücü gibi konularda yamalar çıkarması, eskiden beri süren bir çalışma. Bunun yanına ek olarak yakında çıkması beklenen Threshold 2 gibi daha büyük çaplı yamalarla, eski servis paketlerinin açığı tamamlanacak.

Adını Minecraft oyunundaki değerli bir taştan alan Redstone gibi büyük güncelleme paketleri ise, pratikte Windows 10’un çalışma prensiplerinde büyük değişimlere yol açacak. Redstone güncellemesinin üzerinde çalışmaya devam eden Microsoft’un, bu paketi 2016 yaz aylarında indirmeye açacağı tahmin ediliyor.

Redstone özellikle şirketin Continuum projesine odaklanacak. Continuum ile farklı cihazlardaki Windows 10 üzerinde devamlılık sağlanması planlanıyor. Kullanıcının dizüstü bilgisayarından cep telefonuna geçtiğinde, açık olan uygulamada kaldığı yerden devam edebilmesi amaçlanıyor. Bunun için de hem işletim sistemi, hem de uygulamalar üzerinde tam uyumluluk sağlanması gerekiyor. Cihazlar arasındaki farklar dikkate alındığında, bunu sağlamanın hiç kolay olmayacağı görülebiliyor.