Anasayfa Haber Yeni Intel İşlemciler Yolda

Yeni Intel İşlemciler Yolda

Intel’in düşük güç çeken ve düşük bütçeli işlemcilerine yakında yenileri eklenecek.

Intel önümüzdeki yılın başında yeni Cherry Trail ve Braswell ailesi işlemcilerini piyasaya çıkaracak. Cherry Trail ailesine mensup olan üç yeni Atom işlemciye, Braswell ailesine mensup üç yeni Pentium ve Celeron işlemci eşlik edecek.

Atom işlemciler genellikle doğrudan tüketiciye satılmıyor, OEM üreticiler tarafından mobil cihazlarda ve all-in-one gibi tümleşik sistemlerde kullanılıyorlar. Yeni Atom işlemciler genel olarak daha rafine ve dengeli çalışma sergilemek üzere rafine edilmişler. Bunların kullanıldığı cihazları Ocak 2016 itibariyle satışta görmek mümkün olacak.

Pentium ve Celeron olarak bilinen, Intel’in düşük bütçeli sistemlere yönelik üç yeni Braswell işlemcisi de aynı dönemde piyasada olacak. Celeron J3060, Celeron J3160 ve Pentium J3170 kod adlarıyla çıkacak olan bu işlemciler de Atom benzerleri gibi daha rafine edilmiş sürümler olacak. Ayrıca taşıdıkları Intel 400/405 serisi tümleşik grafik işlemciler sayesinde, ayrı GPU kullanmayan sistemlerde verdikleri grafik performansın biraz daha iyileştirilmiş olması bekleniyor.