Anasayfa Haber Nissan, Otomobillerine Kablosuz Şarj Takacak

Nissan, Otomobillerine Kablosuz Şarj Takacak

Nissan önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobillerine kablosuz şarj yeteneği kazandırmayı planlıyor.

Pek çok Japon otomotiv firması gibi Nissan’ın da sıfır emisyonlu otomobiller konusunda çok ciddi yatırımları var. Şirketin tamamen elektrikli Leaf otomobili bir süredir satışta bulunuyor. Leaf ve benzeri araçlarda kullanılmak üzere batarya ve şarj teknolojilerine de ciddi araştırma bütçesi ayıran Nissan, önümüzdeki yıllarda kablosuz şarj sistemlerini tüketicilere sunmayı planlıyor.

Nissan, sürücülerin arabalarını garaja soktuklarında bir de kablolarla boğuşmak zorunda kalmasını, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında olumsuz bir unsur olarak görüyor. Bu yüzden de gelecekte tamamen elektrikli otomobiller için kablosuz bir şarj sistemi geliştiriyor. İndüksiyon yöntemiyle çalışacak olan bu şarj sisteminin alıcısı otomobillerin altına takılacak. Verici ise park yerlerine yerleştirecek ve üzerine bir araç geldiğinde otomatik olarak şarja başlayacak.

Yaklaşık 10 ila 15 santim mesafeden şarj edebilen sistem, 7 kiloWatt enerji aktarım hızıyla bir arabayı sabaha kadar şarj edebiliyor. Halen sistemin testlerini yapan Nissan, yakın bir zamanda bunu kullanıcılara bir seçenek olarak sunmaya başlayacak. Ancak elektrikli otomobillerde kablosuz şarjın standart bir özellik olmasının 2020’lerin sonunu bulacağı tahmin ediliyor.

 

Bir yorum

  1. Ohaaaaa her zaman diyorum Suudi ülkesi yok olsun da hayırlısıyla dünyaya barış gelsin artık. Bu elektrik petrolü yok edecek…

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version