Anasayfa Haber iPhone 6c Teknik Özellikleri İnternete Sızdı

iPhone 6c Teknik Özellikleri İnternete Sızdı

Apple’ın daha küçük ekranlı telefon isteyen kullanıcılara yönelik yeni telefonu hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor.

Apple aslında iPhone 6c modelini çok daha önce çıkaracaktı. Ancak iPhone 6 satışları o kadar iyi gidiyordu ki, bu modelin üretimini aksatmamak için iPhone 6c modelini erteleme kararı aldı. En azından piyasada bilinenler bu yönde. Fakat şirketin bu modeli önümüzdeki yıl çıkaracağına dair söylentiler hayli artmış bulunuyor.

Japonya kökenli bir blog olan Mac Otakara tarafından ortaya atılan yeni bilgiler ise iPhone 6c modelinin olası teknik özelliklerini içeriyor. Mac Otakara, Apple ürünleri hakkında çoğu zaman hayli isabetli olan haberleriyle tanınıyor. Burada verilen bilgilere göre iPhone 6c aslında üretilmeye başlanmış ve daha önceki söylentilerin aksine 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi gayet mümkün.

Bu bilgilere göre iPhone 6c kesinlikle 4 inç ekrana sahip olacak. Ancak önceki söylentilerin aksine A9 değil, bir önceki nesil A8 işlemciyle donatılacak. A8 işlemcinin mimarisi itibariyle telefonda 1 GB RAM olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra cihazda 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1 ve geliştirilmiş bir FaceTime HD kamera bulunacak. Apple daha pahalı olan iPhone 6S modellerindeki 3D Touch özelliğine ise bu modelde yer vermeyecek. Mac Otokara’ya göre iPhone 6c aslında modernize edilmiş bir iPhone 5S/5c olarak düşünülmüş ve tasarlanmış.