Anasayfa Haber Steam, Kullanıcıları Üç Gün Bekletecek

Steam, Kullanıcıları Üç Gün Bekletecek

Steam üzerinde devreye girecek olan uygulama, takas yapmak isteyen kullanıcıları üç gün beklemek zorunda bırakacak.

Valve için en büyük sorunlardan biri, çalınan ve içi boşaltılan kullanıcı hesapları. Steam üzerindeki müşteri hizmetlerinin genel yavaşlığı da dikkate alındığında, hesabı çalınan bir kullanıcı için sonuç felaket olabiliyor.

Buna bir çare olarak Steam üzerinde takas yapmak isteyen kullanıcılara üç gün bekleme zorunluluğu getiriliyor. Böylece bir hacker tarafından çalınan hesabın içinin hemen boşaltılmasının önüne geçilebilecek.

Tabii bu bekleme süresine takılmak istemeyen kullanıcılar için de bir seçenek var; Steam Guard kullanmak. Android ve iOS cep telefonlarında çalışabilen Steam Guard, hesabınızın çalınmasını çok zorlaştıran bir doğrulama sistemi. Bu sistemi devamlı kullanan Steam kullanıcıları, bekleme süresine takılmadan takas yapabilecekler.

 

6 Yorumlar

  1. IOS bir cihazım var ama Android ya da IOS kullanmayanlar ne yapıcak? Steam’in diğer bir sorunuda burada başlıyor işte. Steam’de ikinci ve biz dahil bizim hesabımıza giren hiç kimsenin göremeyeceği bir mail adresi belirlesek ve oradan onaylasak çokmu zor Valve bey? çokmu zor Gabe amca.

      • belki adamın telefonu bozulduda steame giremiyor belki garantiye gönderdi bu adam şimdi 1 ay belkide 2 ay boyunca bu işlemi yapamayacakmı?

        • Hayır.Steam,Mobile Guard’ı ilk açtığınızda size bir kod veriyor.Eğer telefon kaybolursa,çalınırsa vb. bu kodu girerek hesaba erişilebiliyor.Fakat bu kodu da kaybederseniz… O zaman Steam’ın kapısından atılıyorsunuz.Geriye Bay bay Steam demekten başka bir şey kalmıyor.O yüzden bu kodu bir yere not almalı ve asla kaybetmemelisiniz.

  2. Çok güzel olmuş. Şahsen takas yapma gibi bir derdim yok ama steam guard zaten başka bilgisayarlar ile giriş yapmak için çok kullanışlıydı.
    Steam guard kullanmayanlar sadece mail adreslerine gelen koda mahkum kalacaklar.
    Takas yapmayan ve bilgisayar değiştirmeyen biri için zaten bir değişiklik söz konusu değil anladığım kadarıyla.

  3. Açıkçası Windows Phone kullanan birisi olarak bu konuda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Steam ya uygulama çıkarmalı ya da çıkarmalı.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version