Anasayfa Makale Sony Xperia Z5 USB OTG Rehberi

Sony Xperia Z5 USB OTG Rehberi

Xperia Z5 OTG Rehberi ile Xperia telefonunuza USB aygıtları bağlayıp çalıştırabilirsiniz
Xperia Z5 OTG Rehberi ile Xperia telefonunuza USB aygıtları bağlayıp çalıştırabilirsiniz

Sony Xperia Z5 akıllı telefona USB aygıtlar nasıl bağlanır? OTG rehberimizde Gamepad ya da klavye, fare ikilisini bağlayıp kullanmak için gerekli ayarları sizlerle paylaşıyoruz…

Sony Xperia Z5 akıllı telefon inceleme videomuzda, telefon ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Ancak incelemede nasıl Xperia Z5’e OTG üzerinden Gamepad bağladığımızı merak eden izleyicilerimiz için ek olarak Sony Xperia Z5 USB OTG Rehberi’ni hazırladık. Öncelikle USB OTG Nedir? Ne İşe Yarar? Diye merak ediyorsanız, diğer rehberimizden de öğrenebilirsiniz.

Bu rehber evrensel olarak bütün Sony Xperia telefonlar için geçerli. İstisnai durumlarda yorumlarda bize soru sorabilir ya da daha kapsamlı diğer detaylar için Technopat Sosyal Android Telefonlar bölümünde konu açabilirsiniz.

Normal şartlarda OTG takar takmaz çalışır ancak Sony Xperia telefonlarda taktığınız bir USB aygıt hemen çalışmaya başlamayabiliyor. Bunun sebebi telefonun cihazı tespit etmemesi ve bir ayar ile tespit etmesi sağlanabiliyor.

Videomuzda da görebileceğiniz üzere Xperia telefonumuzu açıyoruz. Ana ekranın üst kısmından aşağı doğru parmağımızı sürdüğümüzde karşımıza seçenekler çıkıyor. Burada Ayarlar menüsüne geçebiliyoruz.

Ayarlar altında Cihaz Bağlantısı için özel bir bölüm bulunuyor. Sony telefonlarda yer alan farklı bağlantı seçenekleri arasında Sony PlayStation Dual Shock oyun kumandalarını bağlamak için özel bir seçeneğin yer aldığını görebilirsiniz. Ancak biz rehberde daha kapsayıcı olması için Sony marka olmayan, piyasada yaygın bulunan ve PC’de kullanılan bir USB GamePad kullandık.

Cihaz bağlantısı altında USB Bağlanabilirliği için ayrı bir seçenek göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda karşınıza çıkan seçenekler arasından USB Cihazı Algıla seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Elbette en önemli nokta şu: Cihazı önceden bağlamış olmanız gerekiyor.

 

Özetle:

  • Ayarlar
  • Cihaz Bağlantısı
  • USB Bağlanabilirliği
  • USB aygıtın bağlanması işlemi
  • USB Cihazı Algıla

Belirttiğimiz gibi sadece Xperia Z5’te değil, diğer Xperia telefonlarda da OTG cihazları çalıştırabilirsiniz. Sony Xperia Z, Z1, Z2, Z3, Z3+ ya da Z4 gibi modellerde, hatta T,  M, E serilerinde de hep aynı Sony arayüzü kullanılıyor. bu rehberimizden faydalanarak USB cihazları çalıştırabilirsiniz.