Anasayfa Haber Yeni Google Glass Tamamen Kurumsal Olacak

Yeni Google Glass Tamamen Kurumsal Olacak

Yeni nesil Google Glass akıllı gözlüğün, iş sahalarında kullanılmak üzere kurumsal şirketlere yönelik hazırlandığı üzerinde duruluyor.

Google’ın ilk olarak Şubat 2013’te duyurusunu gerçekleştirdiği akıllı gözlüğü Glass, beklenen etkiyi yaratmadığından dolayı son kullanıcılar tarafından ilgi görmemişti. Aralık ayının başında yeni Google Glass’ta kullanılacak olan mobil işlemcinin Intel tarafından tasarlanabileceğine yönelik bir haber yayımlayıp, detayları Intel tarafından tasarlanabileceğine yönelik bir haber yayımlayıp, detayları aktarmıştık. Yeni nesil Google Glass’ın kurumsal çalışmalar için özel olarak hazırlandığı bilgileri yayılmaya başladı.

Google, bir süredir ikinci nesil akıllı gözlüğüne yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. ABD haberleşme komisyonu FCC’nin web sayfasında yeni Google Glass ile alakalı yer alan Enterprise Edition ismi, bu yeni akıllı gözlüğün kurumsal firmalar tarafından tercih edilebileceği söylentilerini de beraberinde getiriyor.

Google Glass Enterprise Edition, ilk nesil akıllı gözlüğe oranla tasarımsal açıdan çok büyük farklar içermeyecek gibi görünüyor. Fakat, en dikkat çekici ayrıntı ön kısmın katlanabiliyor oluşu. Bu sayede özellikle taşıma konusunda büyük bir avantaj sağlanacağı aşikar. Ayrıca, diğer önemli bir detay ise yeni nesil Google Glass’ın su ve toza karşı dayanıklı şekilde tasarlanıyor olması. Böylece yağmurlu havalarda dahi ürünü zarar görmeden kullanabilmek mümkün hale gelecek.

5 GHz WiFi kablosuz bağlantı desteği sunmasıyla beraber video aktarımının yüksek hızda gerçekleşmesi sağlanacak. Herhangi bir gözlük çerçevesine gerek kalmadan çalışabilen yeni Google Glass’ın, kurumsal tarafta özellikle iş sahalarında tercih edileceği yönünde bilgiler var.