Anasayfa Haber Valve, Steam DDOS Saldırısı Sebebiyle Özür Diledi

Valve, Steam DDOS Saldırısı Sebebiyle Özür Diledi

Steam, zaman zaman kullanıcıları verilerini tehdit eden çeşitli saldırılara maruz kalıyor. Valve, geçtiğimiz haftaki saldırıyla alakalı açıklama yapılarak, özür diledi.

Geçtiğimiz hafta yayımladığımız bir haberimizde, Steam hesabınızın Rusça olarak karşınıza çıkabileceğini belirtmiş ve oyun satın almaya çalıştığınızda birçok farklı para biriminin karşınıza çıktığını ifade etmiştik. 

Steam, bu saldırı sonrasında ilk olarak sunucuların erişimini kapattı ve akabinde tekrardan erişime açtı. Elbette internette konuyla ilgili olarak, DDOS saldırıları ve çeşitli hack girişimlerine dair söylentiler havada uçuştu.

ABD dahil birçok farklı ülkedeki kullanıcıları etkileyen bu durumun sonrasında Valve cephesinden bir açıklama geldi. Toplamda 34.000 kullanıcının etkilendiği yılbaşı saldırısında yaşanan aksaklıklardan dolayı şirket özür diledi. Aslında aksaklıkların doğrudan DDOS sebebiyle yaşanmadığı, saldırıya karşı alınan önlemler esnasında yapılan bir ayar hatası sebebiyle hesapların geçici olarak karıştığı belirtildi. Yani saldırı var, fakat kullanıcıların karşılaştığı hata saldırganların değil, Steam’in saldırıya karşı koruma mekanizmalarından birinde yapılan hatanın sonucu oldu. Bu bağlamda saldırganların kullanıcı hesaplarını değiştirmediği, sorunun Steam kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor.

Yapılan açıklamada, etkilenen kullanıcıların tespit edilmeye çalışıldığı ifade edilirken; kullanıcılarla bağlantı kurulacağı bilgisi verildi. Ayrıca, Steam’in DDOS saldırılarına maruz kaldığı açık bir şekilde belirtildi.