Anasayfa Haber Steam Rusça Hatası: Saldırı mı, Hata mı?

Steam Rusça Hatası: Saldırı mı, Hata mı?

Steam Rusça olarak karşınıza çıkabilir
Steam Rusça olarak karşınıza çıkabilir

Steam hesabınızı birdenbire Rusça olarak görmeye başlamış hatta kendinizi başka hesaplarda bulmuş olabilirsiniz…

Steam hesabınıza girdiğinizde kendinizi farklı bir dilde örneğin Rusça bir arayüzde bulabilirsiniz.

Daha da ilginci oyunları satın almaya çalıştığınızda karşınıza farklı para birimleri çıkması. Technopat olarak yaptığımız denemelerde farklı hesaplar, internet bağlantıları ve bilgisayarlar üzerinde Rusça ve diğer dillerde bağlantılar, hesap bilgileri, para birimleri ile karşılaştık.

Konu ile ilgili henüz Steam’den bir açıklama gelmemiş durumda. Fakat bu durum sadece Türkiye’deki oyuncuları değil, ABD başta olmak üzere pek çok ülkede oyuncuları etkiliyor. İnternet üzerinde kullanıcı yorumları ve soruları çığ gibi büyüyor.

Steam’de olası bir güvenlik açığı ya da program hatasından kaynaklanabilecek bu durum karşısında, eğer hali hazırda sistemde kayıtlı değilse geçici olarak, durum açıklama ile aydınlanana kadar ödeme bilgisi girmemenizi, hesabınızı telefon numaranız ile koruma altına almanızı tavsiye ediyoruz.

Zira bu durum Steam’de bir güvenlik açığı, olası bir hack saldırısı ya da güncelleme esnasında sistemde yaşanmış olabilecek bir program hatası olabilir.

Konu hakkında resmi bir açıklama ya da kesin tespit olduğunda detayları aynı haberimizde güncelleme olarak görebileceksiniz.

Güncelleme: Steam sunucuları önce erişime kapattı, ardından erişime tekrar açtı. Şu an sorunlar oldukça azalmasına karşın resmi bir açıklama yok.

Resmi açıklama dışında internet üzerinde DDOS saldırıları, hack girişimleri gibi pek çok iddia dolaşsa da henüz bunların doğrulanmadığını belirtelim. Sadece forumlarda konuşulan ya da sosyal ağlarda resmi olmayan hesaplar üzerinde paylaşılan iddialar yanlış yönlendirici olabilir.