Anasayfa Haber Lenovo ThinkVision X24 Pro, Dünyanın İlk 3D Kameralı Monitörü

Lenovo ThinkVision X24 Pro, Dünyanın İlk 3D Kameralı Monitörü

Lenovo, dünyanın ilk 3D kamerasına sahip monitörünü CES 2016’da tanıtacak.

Lenovo, CES 2016 fuarı sırasında ziyaretçilerin karşısına çıkaracağı yeni monitörünü ortaya çıkardı. ThinkVision X24 Pro olarak adlandırılan monitörün en önemli özelliği 3D kameraya sahip ilk model olması. Monitörün sağ üst köşesinde RealSense SR300 3D kamera yer alıyor.

Sistemle etkileşime geçmek isteyen kullanıcılar, bu 3D kamera vasıtasıyla çeşitli el hareketleriyle birlikte kontrol sağlayabiliyor. Hareketlerle birlikte kullanıcılar menüler arasında gezinebildiği gibi çeşitli uygulamaları da çalıştırabiliyor. Elbette CES 2016’da bu 3D kameranın yetenekleri üzerinde daha fazla durulacaktır.

Lenovo-ThinkVision-X24-Pro2

23.8 inç boyutunda ve Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte görüntüler oluşturabilen IPS monitör, 7 ms tepki süresi sunuyor ve 1000:1 kontrast desteğine sahip. Aynı zamanda önemli özelliklerden birisi de monitör üzerinde dahili olarak sunulan USB Type C bağlantısı. İki adet 3 Watt’lık (toplamda 6 Watt) hoparlörün de yer aldığı monitörde ayrıca çift mikrofon bulunuyor. Bu mikrofon sayesinde aktif şekilde görüntü engelleme desteği sunan monitörün Mayıs ayı içerisinde 399 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkartılması bekleniyor.