Anasayfa Haber Isıtma Özellikli Akıllı Ayakkabılar Tasarlanıyor

Isıtma Özellikli Akıllı Ayakkabılar Tasarlanıyor

CES 2016 kapsamında ısıtma özellikli akıllı ayakkabılara yönelik bilgiler gelmeye başladı. Mobil uygulama desteğiyle birlikte adımlarınızı da ölçen ayakkabılar, bir Fransız şirketi tarafından tasarlanıyor.

Akıllı telefon, akıllı saat ve akıllı bileklik derken artık çevremizi çok daha fazla “akıllı” cihaz sarmaya başladı. Artık akıllı eldivenler sayesinde görme engelliler çeşitli parmak hareketleriyle yazı yazabildiği gibi, büyük ekranlı akıllı buzdolaplarıyla birlikte ev sistemlerine sesle komut vererek hükmedilebiliyor. Bir diğer akıllı cihaz haberi de CES 2016 fuarından geldi.

Fransız Zhro Tech şirketinin hazırladığı akıllı ayakkabı, Digital Soles olarak adlandırılmış. Uygulama desteğiyle birlikte akıllı telefon ya da tabletler üzerinden bağlantının sağlanabildiği Digital Soles, aradaki bağlantıyı Bluetooth sayesinde gerçekleştiriyor. Ürün, akıllı telefon ya da tabletler üzerinden kontrol edilerek, üst bölümün kapanıp açılması sağlanabiliyor. Bu da ayakkabıyı giyeceğiniz durumda akıllı cihazınız üzerinden gerekli komutu vermeniz gerektiği anlamına geliyor. Ayrıca ayakkabı giyildikten sonra da benzer şekilde uygulama üzerinden üst kısmı kapatmak gerekiyor.

Akıllı ayakkabıya yerleştirilen sensörlerle birlikte atılan adım sayısı uygulamaya otomatik olarak senkronize oluyor. Ayrıca Warm olarak adlandırılan serideki modellerde ısıtma sistemi de yer alıyor. Erkeklere ve kadınlara özel çeşitli tasarımlar var ama şimdilik bu ürünler tahmin edebileceğiniz üzere prototip. Dolayısıyla üretime geçilmiş değil ve modeller oturtulmaya çalışılıyor. MicroUSB arabirimi üzerinden şarj edilebilen akıllı ayakkabıların fiyatlarının 450 dolardan başlayacağı da verilen bilgiler arasında.