Anasayfa Haber Prospekt İle Half-Life 2 Dünyasına Döneceğiz

Prospekt İle Half-Life 2 Dünyasına Döneceğiz

Bağımsız bir tasarımcı tarafından geliştirilen Prospekt, Şubat ayında Half-Life 2 sevenler için Steam üzerinden satışa çıkacak.

Half-Life 2 ve ek görev paketlerinin çıkmasının üzerinden çok zaman geçti. Serinin tutkunları çok isteseler de, henüz Valve tarafından Half-Life 3 hakkında en küçük duyuru bile yapılmış değil. Ancak Half-Life dünyasını seven bağımsız oyun yapımcısı Richard Seabrook boş durmamış, 2 yıl boyunca çalışarak Prospekt adlı ek görev paketini geliştirmiş.

Prospekt, önümüzdeki ay tek başına Steam üzerinden satışa çıkarılacak ve oynamak için Half-Life 2 sahibi olmanız gerekmeyecek. Şimdilik 8.99 dolar fiyatla önsiparişte olan oyun, çıktığında 9.99 dolardan satılacak. Valve tarafından devamlı güncellenen Half-Life 2 kaynak kodunu kullanan oyun, ilk Half-Life için çıkarılan Opposing Force adlı ek görev paketiyle aynı çizgiyi izliyor.

Opposing Force adlı ek görev paketinin ana kahramanı olan ve Black Mesa üssünü temizlemek için gönderilen askerler arasında bulunan Adrian Shephard, tıpkı Gordon Freeman gibi dondurulmuştur. Half-Life 2’de anlatılan olaylar esnasında Freeman’ın Vortigaunt müttefikleri tarafından kurtarılan Shephard, kendini zorlu bir savaşın ortasında bulur.

Valve tarafından da onaylanan Prospekt için yayınlanan resmi çıkış videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Yıllar sonra Shephard gibi becerikli bir askerle yeniden maceraya atılmak, şüphesiz Half-Life tutkunlarına iyi gelecektir.