Anasayfa Haber Valve, SteamVR Destekli Oyun Listesini Yayınladı

Valve, SteamVR Destekli Oyun Listesini Yayınladı

Valve, sanal gerçeklik oyunlarını SteamVR çatısı altında toplayacak. Bu desteğe sahip olacak ilk oyunların listesi yayınlandı.

HTC ve Valve’nin ortak geliştirdiği yeni sanal gerçeklik seti, geçen yıl Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress’te tanıtılmıştı. 90 Hz yenileme hızına sahip olan ürün, böylece Oculus Rift’te karşılaşılan baş ağrısı durumlarının önüne geçiyordu. Oculus Rift’in CES 2016’da yapılan duyuruyla ön siparişleri başlatılmıştı. Son olarak HTC Vive’ın da yarın itibariyle ön siparişleri başlatılıyor.

HTC’nin Valve ile bu pazara giriş yapmasındaki en önemli avantajlardan birisi Steam. SteamVR oyunları için geliştiricilere özel vitrin hazırlayan Valve, ilk partide 12 farklı oyunun listesini paylaştı.

Space Pirate Trainer, Job Simulator: The 2050 Archives, Arizona Sunshine, Final Approach, Audioshield, Elite: Dangerous, Budget Cuts, The Gallery: Call of Starseed, Fantastic Contraption, Cloudlands: VR Minigolf, Hover Junkers ve Tilt Brush listedeki oyunlar arasında. Gelecekte çok daha fazla oyunun da bu sisteme dahil olacağı belirtiliyor.