Anasayfa Haber Seagate, Disklerdeki Yüksek Hata Oranı Sebebiyle Dava Edildi

Seagate, Disklerdeki Yüksek Hata Oranı Sebebiyle Dava Edildi

Seagate disklerde karşılaşılan yüksek hata oranları, şirketin dava edilmesine sebep oldu.

Zaman zaman kullanıcı tarafında yaşanan problemler, şirketlere dava açılmasına sebep oluyor. Bunun en yakın örneği ise Seagate cephesinden geldi. 3 TB kapasiteli dahili sabit disklerde yaşanan hatalar sebebiyle şirket dava edildi.

Davada, Seagate’in dayanıklı ve güvenilir olarak vurguladığı sabit diskin hata oranının çok yüksek olduğu vurgulanıyor. Seagate’in, diğer disk üreticilerinden çok daha yüksek hata oranına sabit ürünler hazırladığı da iddia ediliyor. Dolayısıyla reklamlarda da bolca kullanılan dayanıklı ve güvenilir kelimelerinin “yanıltıcı” olduğu iddia ediliyor.

Seagate’in 1.5 TB sabit diskinde yıllık hata oranı %14 seviyesinde. 3 TB modelde ise bu hata oranı %9 seviyesine geriliyor. Yani kapasite yükseldikçe hata oranı geriliyor. Benzer şekilde 4 TB sabit diskte ise hata oranı %3 civarında. Backblaze şirketinin yaptığı analizlere göre ortaya çıkan bu sonuçlar, Hitachi ve WD disklerde de yine %3 seviyesinde. Şimdilik Seagate cephesinden konuyla alakalı herhangi bir açıklama ise yok.