Anasayfa Haber İngiltere, Yeni Rüzgar Türbinlerini Denize Kuruyor

İngiltere, Yeni Rüzgar Türbinlerini Denize Kuruyor

Kuzey İngiltere’de denize kurulacak olan yeni rüzgar türbinleri, 1.2 Gigawatt güç üreterek bir milyon evin enerji ihtiyacını karşılayacak.

Birçok ülke, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor. Geçen hafta ABD’nin okyanus kıyılarına yerleştireceği dev rüzgar türbinleriyle enerji üreteceğini belirmiştik. ABD’nin bu konuda önündeki en büyük handikap, türbinlerin okyanus kıyılarındaki yoğun rüzgarda zarar görmesiydi. Ancak, yeni geliştirilen katlanabilir kanatlı rüzgar türbinleri bu problemi de ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

İngiltere ise denizlere dev rüzgar türbinleri kurarak yakınlardaki yerleşim yerlerinin enerji ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor. Açık denizlere rüzgar türbinleri kuran Dong Energy şirketi, İngiltere için de benzer bir çalışmaya imza atacak. Danimarkalı şirketin İngiltere’de denizler için kuracağı dev rüzgar türbinleri, şu ana kadar açık denizlere yerleştirilmiş en büyük rüzgar türbinleri olacak.

İngiltere’nin kuzeyinde Yorkshire bölgesine yerleştirilecek olan türbinler, 1.2 Gigawatt güç üretecek. Bu da yaklaşık bir milyon evin enerji ihtiyacının karşılanacağı anlamına geliyor. Şirket, Hornsea Project One şeklinde isimlendirdiği proje kapsamında türbinleri Siemens’e ürettirecek. Bu sistemde her türbin 190 metre uzunluğunda olacak ve toplamda 174 rüzgar türbinine yer verilecek.

Yapımında 2000 kişiye istihdam sağlayacak olan bu projenin inşaatına yakında başlanıyor ve tam dört yıl sonra, yani 2020’de enerji üretimine başlanacak. İngiltere zaten rüzgar enerjisini aktif şekilde kullanıyor ve gelecekte de aynı şekilde devam edecek gibi görünüyor. Yeni rüzgar türbinleriyle birlikte ülke, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli kullanmaya başlayacak.