Anasayfa Haber NASA, Orion Kapsülünü Ay İçin Hazırlıyor

NASA, Orion Kapsülünü Ay İçin Hazırlıyor

NASA, 2018’de Ay’a test uçuşu için kullanacağı Orion kapsülünün tüm hazırlıklarını Florida’daki Kennedy Space Center’da yapacak.

NASA’nın Mars’a insan göndermek için tasarladığı Orion kapsülünün hazırlıkları ve testleri tüm hızıyla devam ediyor. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, geçen sene Orion kapsülüyle yapılacak ilk mürettebatlı uçuşun ertelendiğini duyurmuştu. Ağustos 2021’de gerçek mürettebatla yapılacak ilk uçuş, bütçenin daha iyi ayarlanabilmesi için Nisan 2023’e ertelenmişti. Ancak bu ertelemenin 2030’daki Mars uçuşunu etkilemeyeceği düşünülüyor.

Orion’ın ana hedefi gerçek mürettebat taşımak olsa da, bu kapsül ile Ay’a insansız test uçuşları da yapılacak. Ay’a ilk test uçuşu da iki yıl sonra gerçekleştirilecek. İşte bu uçuş için Orion’ın tüm hazırlıkları Kennedy Uzay Merkezi’nde yapılıyor. Kapsülde birçok farklı ekipmanın yer aldığı ve hatta 3D yazıcının dahi bulunduğu belirtiliyor.

İki yıldan boyunca Kennedy Uzay Merkezi’nde hazırlanacak olan kapsül daha sonrasında Ay’a uçurulacak. Yedi gün sürecek keşif uçuşu sonrasında bir aksilik çıkmazsa kapsül Dünya’ya geri gelecek ve görevini başarıyla tamamlayacak. NASA bu uçuşlardan sonra, 2030’daki EM-2 görevine hazırlanmaya başlayacak. 2030’da Orion uzay gemisiyle 4 ila 6 astronot Mars’a gönderilecek.