Anasayfa Haber Oculus Ready Masaüstü Sistemler Hazır

Oculus Ready Masaüstü Sistemler Hazır

ASUS, Alienware ve Dell, Oculus Rift’e özel güçlü bileşenlerden oluşan özel masaüstü sistemler hazırladı.

2014’ün ilkbahar aylarında Oculus’u satın alan Facebook, sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarını hızlandırmıştı. Oculus Rift, uzun bir geliştirme sürecinin ardından geçtiğimiz ay düzenlenen CES 2016’da yapılan duyuruyla ön siparişe açılmıştı. Oculus Rift’in kendi fiyatı beklenenden fazla olduğu gibi, güçlü sistem ihtiyacıyla da sanal gerçeklik deneyiminin maliyetini ciddi oranda artırıyor. 

Geçen Mayıs’ta Oculus Rift’i kullanmak için PC sistem gereksinimlerini paylaşmıştık. Tam teşekküllü bir Oculus Rift deneyimi yaşamak için önerilen sistem gereksinimleri, maliyetin çok önemli bir oranda artmasına sebep oluyor. Oculus Rift ile sanal gerçeklik deneyimini yaşayabilmek için özel sistemler hazırlanmaya başladı bile.

asus-oculus-ready
alienware-oculus-ready

Oculus, ASUS başta olmak üzere Alienware ve Dell ile ortaklık yaparak özel Oculus bilgisayarlar hazırlattı. Oculus Rift için önerilen sistem gereksinimlerine uygun hazırlanan bilgisayarlarda işlemci tarafında çoğunlukla Intel Core i5-6400 kullanılıyor. 8 GB ya da 16 GB RAM kullanılan sistemlerde, grafik kartı ise GTX 970 ve GTX 980 olarak seçilmiş. Depolama da ise SSD’lere ek olarak sabit disklere yer veriliyor. Oculus Ready olarak isimlendirilen bilgisayarların fiyatları ise bileşenlere göre 1500 dolardan başlayarak artıyor.

dell-oculus-ready

ASUS, Alienware ve Dell’in hazırladığı Oculus Ready sistemleri tercih etmenin en büyük avantajı ise Oculus Rift satın alırken yapılan indirim. Oculus Ready bilgisayar alanlar, özel bir kod aracılığıyla Oculus Rift’leri daha uygun fiyatlı satın alabilecek.

Bu sistemler tabii ki öncelikli olarak Oculus Rift’in satışa çıkacağı ülkelere verilecek. İlk parti siparişlerin gelecek ay sahiplerine ulaştırılacağını belirtelim ve bu vesileyle Oculus Rift’in önerilen sistem gereksinimlerini de tekrardan paylaşalım:

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290
  • Intel i5-4590
  • 8GB veya üstü RAM
  • Uyumlu HDMI 1.3 çıkışı
  • 2x USB 3.0 portu
  • Windows 7 SP1 veya daha yeni bir işletim sistemi