Anasayfa Haber Fallout 4, Survival Mode İle Çok Daha Zorlaşacak

Fallout 4, Survival Mode İle Çok Daha Zorlaşacak

Bethesda’nın Fallout 4 için hazırladığı Survival Mode eklentisi, oyunda hayatta kalmayı gerçekten çok zorlaştıracak.

Geçmişte Obsidian tarafından geliştirilen Fallout: New Vegas ile karşımıza çıkan Hardcore Mode, Fallout 4 ile yeniden oyuncuların gündemine girecek. Bethesda tarafından Fallout 4 için hazırlanan yeni ek görev paketlerinin bir parçası olan Survival Mode, bizleri çok daha zorlu bir Boston macerasıyla karşı karşıya bırakacak.

Henüz geliştirme aşamasında olsan Survival Mode hakkında basına sızan yeni bilgilerin ana kaynağı doğrudan oyun içi dosyaları. Üstelik Bethesda bir mesajla bu bilgilerin doğruluğuna da göz kırptı. Bu veriler doğrultusunda bildiklerimiz, Survival Mode’un hayli zorlu olacağını gösteriyor.

Uyku hayatta kalmak için şart!

Survival Mode ile oynarken oyunu istediğiniz zaman Save etme seçeneğiniz olmayacak. Oyunu kaydetmenin tek yolu, uygun bir yatak bulup uyumak olacak, ancak tabii ki bunu yapabilmek için etrafta düşman olmaması gerekiyor. Tabii uyuduğunuz yatağın türü de uyku süresi ve kalitesini doğrudan etkileyecek!

Uyumak sağlığınızı bir miktar dolduracak ve yorgunluğunuzu azaltacak. Oyuna eklenecek olan “yorgunluk”, tıpkı radyasyonun sağlık barına yaptığı etkiyi yapıyor, ancak sağlık yerine Action Points barını etkiliyor. AP barı normalde koşmak ya da V.A.T.S kullanmak için ihtiyacınız olan enerjiyi temsil ediyor. Yani yorgunsanız, düzgün bir çatışmaya girmek büyük problem olacaktır.

fallout-4

Ne yediğinize dikkat edin!

Survival Mode ile birlikte yeme ve içme konusu sağ kalmak için en az uyku kadar önemli hale geliyor. Ancak yemek ve içmek sizi sadece radyasyon zehirlenmesine değil, çeşitli yeni hastalıklara da maruz bırakacak!

Bu hastalıklar Pip-Boy tarafından teşhis edilebilecek, fakat tedavi için ya bir doktor bulmanız, ya da antibiyotik üretip kullanmanız gerekecek. Tabii ki çeşitli hastalıkların üzerinizde çok ciddi yan etkileri olacak.

Benzer şekilde sık sık kullanılan kimyasal ilaçların yan etkileri de ciddi biçimde ortaya çıkacak. Mesela Jet bağımlısı olmak ve sonra da bundan kurtulmak, ciddi bir sıkıntı yaratacak. Ayrıca kırılan kol ve bacakları da doğrudan üzerine stimpak basarak tedavi etmeniz gerekecek.

fallout-4

Her bulduğunuzu çantaya doldurmayın!

Survival Mode ile birlikte normalde hiç ağırlığı olmayan cephane gibi unsurların bile belirli bir ağırlığı olacak. Bu yüzden yanınıza taşımanız gereken ıvır zıvırı çok dikkatli seçmeniz gerekecek.

Normalde aşırı yüklü yürümenin tek yan etkisi yavaşlamak ve Fast Travel seçeneğini geçici olarak kaybetmektir. Ancak Survival Mode ile birlikte aşırı yükün sizi anormal yorduğunu ve AP barınızın kısaldığını göreceksiniz.

Ayrıca uzun süre ağır yükle dolaşmanın sağlığınıza olumsuz başka etkileri de olacak. Mesela bacaklarınız bir süre sonra yaralanacak ve yürümeniz neredeyse imkansız hale gelecek.

Gözünüzü dört açın!

Survival Mode ile birlikte seyahat olayı da tamamen değişiyor. Öncelikle Fast Travel, yani haritada tıklayarak hızlı ulaşım seçeneği ortadan kalkıyor. Bir yere gitmeniz gerekiyorsa, tabana kuvvet koşturacaksınız!

Tabii bu da yolda karşınıza düşman çıkma ihtimalini çok artıracak. Ancak gözünüzü dört açmazsanız, pusuya düşme ihtimaliniz çok yüksek, çünkü Survival Mode ile birlikte düşmanların yerinin pusula çubuğunda gösterilmesi de ortadan kalkacak. Düşmanı görmek için gözleriniz dışında yardımcınız olmayacak.

fallout-4

Çarpışmalar çok daha şiddetli olacak!

Survival Mode ile birlikte çarpışmalar çok daha zorlaşacak, çünkü silahların verdiği hasar ve vuruş etkileri çok daha abartılı hale geliyor. Bu hem sizin, hem de düşmanlarınız için geçerli olacak.

İşin güzel tarafı, Adrenaline yeteneği standart olarak açılacak. Her öldürdüğünüz düşmanla birlikte Adrenaline seviyeniz yükselecek ve daha da fazla hasar vereceksiniz. Ancak uyuduğunuzda Adrenaline seviyeniz düşecek.

Ekibe katılan dostların durumu da Survival Mode ile birlikte değişiyor. New Vegas’ta olduğu gibi kalıcı olarak ölmeyecekler, ancak çarpışmada yaralanıp düşerlerse tıbbi yardımla ayağa kaldırmanız gerekecek.

Eğer herhangi bir sebepten düşen yoldaşınızı bırakıp giderseniz, envanterlerindeki eşyalarla birlikte sizi terk edecek ve ana bekleme noktalarına geri dönecekler. Bunları yeniden ekibe almak için hayli yol yürümeniz gerekeceğinden, bunu yapmak pek kolay olmayacak.

Survival Mode ile ilgili sızan bilgiler şimdilik bu kadar, ancak Bethesda’nın bu kadarla kalmayacağı söyleniyor. Sonuçta Fallout 4’ün çok kolay bir oyun olduğunu düşünüyorsanız, Survival Mode bu fikrinizi ciddi biçimde değiştirecek, buna şüphe yok!