Anasayfa Haber Samsung, 16 TB SSD Modelini Satışa Çıkarıyor

Samsung, 16 TB SSD Modelini Satışa Çıkarıyor

Samsung

Samsung, kurumsal müşterilere özel olarak hazırladığı 16 TB SSD modelini resmen satışa çıkarıyor.

Samsung, geçen sene kurumsal müşterilere yönelik hazırladığı 16 TB kapasiteli yeni SSD’sini duyurmuştu. Dünyanın en geniş kapasitesine sahip SSD’si olarak bilinen PM1633a resmen satışa çıkartıldı. 2.5 inç boyutundaki diskte Samsung’un 256 GB NAND Flash yongaları kullanılıyor.

Bu yüksek kapasiteye ulaşılmasının en önemli sebebi de işte bu 3D V-NAND Flash yongaları. Toplamda 48 adet 3D V-NAND Flash bellek yongasının kullanıldığı PM1633a, normal bir SSD’den iki kat daha kalın.

Geçen yıl Ağustos’ta duyurulan bu SSD, yedi ay sonra satışa çıkartıldı. Yani aslında bu süreçte SSD’nin seri üretimine dair tüm çalışmalar tamamlanmış. Kurumsal müşteriler için hazırlanan SSD’nin fiyatı kişisel kullanım için tercih edilemeyecek kadar pahalı.

Samsung, PM1633a’nın fiyatının 5000 dolar seviyesinde olacağı belirtiliyor. Ayrıca kurumsal müşteriler yalnızca bu kapasiteyi seçmek zorunda değil, farklı depolama opsiyonlarının yer aldığını ekleyelim.Samsung’un SSD’lerde yeni nesil 3D V-NAND bellek teknolojisini yoğun olarak kullanacağı biliniyor.

Samsung PM1633a