Anasayfa Haber Tesla Model S İçin Dünya Kupası Düzenlenecek

Tesla Model S İçin Dünya Kupası Düzenlenecek

Tesla Model S P85+ modeli otomobillerin yarışacağı Electric GT World Series gelecek sene başlayacak.

Elektrikli otomobil yarışları popülerlik kazanmaya devam ediyor. Bu yıl Formula elektrikli otomobil yarışları ikinci sezonua girerken, yeni bir yarışın daha duyurusu yapıldı. Electric GT World Series olarak adlandırılan yeni yarış serisinde Tesla’nın sedan otomobilleri yarışacak. Gelecek sene ilk yarışın düzenlenmesi beklenen organizasyona 10 farklı takım katılacak.

Tesla Model S P85+ modelini temel alacak olan yarış otomobilleri standart satılan modele hayli yakın olacaklar. Görünüm ve mekanik olarak bazı modifikasyonlara izin verilecek. Otomobillerin aerodinamiğinde yapılacak iyileştirmelerle yüksek hızda daha iyi yol tutması sağlanabilecek. Fren, süspansiyon ve ağırlık konusunda da bazı geliştirmelere izin verilmesi bekleniyor.

Tesla Model S P85+ modelinde yer alan arkadan çekişli motor, 310 kW güç ve 600 newton/metre tork üretiyor. Otomobilin 85 kWh bataryası tek şarjda 400 km yol yapılabilmesini sağlıyor. Ancak bu ölçüm elbette normal bir kullanım sırasında gerçekleştirilmiş. Bu tip bir organizasyonda agresif kullanımla birlikte bataryanın çok daha hızlı tükeneceği tahmin edilebilir.