Anasayfa Haber Flyboard Air, Gerçek Bir Uçan Kaykay!

Flyboard Air, Gerçek Bir Uçan Kaykay!

Franky Zapata, geliştirdiği Flyboard Air adlı araçla ilk deneme uçuşlarını başarıyla yaptı.

Fransız mucit Franky Zapata’nın kurduğu Zapata Racing, daha önce tasarladığı suyla çalışan jetpack’lerle karşımıza çıkmıştı. Şirket, son olarak Flyboard Air adını verdiği yepyeni bir araç daha duyurdu. Flyboard Air’in jetpack ve hoverboard karışımı olduğunu söyleyebiliriz.

Marvel karakterlerinden Green Goblin’in kullandığı jete benzetilen araç, herhangi bir kablo bağlantısına sahip değil. Jet motorlarının kullanıldığı Flyboard Air, hareketleriniz doğrultusunda havalanıyor ve yön değiştiriyor. Ancak ek olarak bir de sürücünün elinde kontrol cihazı bulunuyor.

Elbette ayaklarınız altında güçlü bir jet motorunun yer aldığını bilmenizde fayda var. Cihaz bu sayede 3 kilometre irtifaya kadar havalanabiliyor. En çok merak edilen ayrıntılardan biri de hız, Flyboard Air saatte 150 kilometre sürat yapabiliyor.

Flyboard Air’de kullanılan jet motorlarının en büyük problemi ise yakıt. Çok fazla yakıt harcayan jet motorları, kullanım süresinin kısalmasına sebep oluyor. Yakıt tankı doğrudan kullanıcıya sırt çantası şeklinde bağlanıyor, bu da hayli tehlikeli. Şimdilik yalnızca 10 dakika uçabilen Flyboard Air ile yapılan denemeleri aşağıdaki videoda kendiniz de izleyebilirsiniz.