Anasayfa Makale World of Tanks Büyük Finaller 2016

World of Tanks Büyük Finaller 2016

Wargaming.net Grand Finals 2016
Wargaming.net Grand Finals 2016

World of Tanks’ın 2016 final maçlarından çektiğimiz görüntüler ve yorumlar ile gelişen espor arenasından gelişmeler ve kendi Varşova deneyimlerimiz…

8-9 Nisan 2016 tarihlerinde Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Wargaming etkinliğine katıldık. World of Tanks turnuvalarının büyük finali buradaki maçlarda sonuçlandı.

Sohbetimize Polonya’dan ve geçmiş büyük finallerden bahsederek başlıyoruz. Ardından Wargaming.net’den bahsediyoruz. Strateji oyunları ile işe başlayan şirket, şu an dünyanın en popüler MMO’larından World of Tanks üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Wargaming’in oyuncu sayısı yetkililerden etkinlikte aldığımız bilgilere göre 200 milyona ulaşıyor. Sayının ötesinde bir kültür olarak yaş ortalaması yüksek kitleye hitap ediyor. Devlet yetkilileri bile oynadıklarını açıklıyor.

2016 Etkinliği, 2014 etkinliğine göre çok daha büyüktü. Torwar Hall çok daha geniş bir mekandı ve normal şartlarda da şehrin büyük ve önemli konserlerine, etkinliklerine ev sahipliği yapıyordu.

Wargaming müzelere, müzeler de etkinliklere yardımcı oluyor. Yani sadece yerel yönetim değil, yerel halk ve kültürel organizasyonlar da destekliyor. Bunu kısmen 2014 Wargaming Grand Finals yazısında da anlatmıştık…

Hatta aynı makalede yaşadığımız olayın geçtiği T-55 tankını görebilirsiniz. Yine aynı makalede farklı eski Sovyet ve Amerikan araçlarının da fotoğrafları bulunuyor.

Dipnot: Bass Levrek oluyor, takımlardan birinin ismi Golden Bass yani altın levrek!

2014 Şampiyonu Na’vi, 2015 şampiyonu Hellraisers, 2016 şampiyonu ise yine Na’vi oldu. Finallerde oyunun yenilenen fizik motorunun eğlenceli ve yaratıcı kullanımlarını, agresif grup saldırılarını, ilginç taktikleri görme imkanı edindik.

15:30‘dan itibaren Varşova, Torwar Hall, Grand Finals ve tank görüntüleri ile maç görüntülerini izleyebilirsiniz. 22:00‘da Türk basınıyla finallerin iki günü arasındaki kısa gezimizden kareler ve kısa bir merhaba videosunu görebilirsiniz.

Sitemizdeki yazının altına yorum yapan iki kullanıcımıza da Bonus ve Invite Code vereceğiz. Invite Code daha önce hesap açmamış olanların yararlanabileceği T2 Light + 1 Garaj slotu + 7 Gün Premium + 1000 Gold veriyor. Diğer kod ise 3 gün Premium veriyor. Tekrar not düşelim, World of Tanks ücretsiz bir oyun ve sloganlarından biri de Free to Win yani kazanmak ücretsiz.

İkinci sayfada galerimizi ve final sonuçlarının detaylarını bulabilirsiniz…