Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 6 Teknik Detayları Sızdırıldı

Samsung Galaxy Note 6 Teknik Detayları Sızdırıldı

Temmuz’da tanıtılması beklenen Samsung Galaxy Note 6’nın tüm teknik ayrıntıları internete sızdırıldı.

Samsung, MWC 2016 kapsamında Şubat’ta düzenlediği Unpacked etkinliğiyle Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’i tanıtmıştı. Güney Koreli şirketin her sene olduğu gibi bu yıl da Galaxy serisini duyurmasının ardından, Note serisi de merakla beklenmeye başlandı. Temmuz’daki özel etkinlikle tanıtılması beklenen yeni modelintasarım anlamında Note ailesinin çizgilerini devam ettireceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Galaxy Note 6’da 6 GB’lık RAM’in kullanılacağı yönünde bilgiler gelmişti ama diğer teknik ayrıntılar pek bilinmiyordu. Son haberlerle birlikte yeni Note’un tüm teknik detayları ortaya çıktı diyebiliriz.

Galaxy Note 6’da 5.7 inç ve 2560×1440 çözünürlüklü ekranın yer alacağı tahmin ediliyor. 2K çözünürlük sunan bu ekranın Super AMOLED yapıda olması muhtemel. Gorilla Glass 5 ile korunacak ekran Galaxy S7 Edge’deki gibi kavisli bir yapıda olacak.

İşlemci tarafında ise Qualcomm’un şimdilik en güçlü çözümü olan Snapdragon 820 bulunacak. Ayrıca bazı bölgelerde Samsung kendi ürettiği Exynos 8890 Octa işlemcili versiyonları da satacak. RAM tarafında kısa süre önce ortaya çıkan söylentiler geçerliliğini koruyor. Yeni Note ile muhtemelen 6 GB RAM gelecek.

Depolama tarafında ise 32 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere üç farklı seçenek sunulacak. Ayrıca microSD kart desteği sayesinde kapasite önemli bir oranda artırılabilecek.

4K çözünürlükte video çekebilen 12 MP arka kameraya ek olarak, önde 5 MP kamera yer alacak. Galaxy Note 6, IP68 sertifikasıyla su ve toza karşı da dayanıklı olacak. Android’in en güncel versiyonu olan Marshmallow ile gelecek olan yeni modelin, 3100 mAh kapasitede bir bataryayla donatılacağı da bilgiler arasında yer alıyor.

Güncelleme: