Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 6, Qualcomm Kullanabilir

Samsung Galaxy Note 6, Qualcomm Kullanabilir

Temmuz’da tanıtılması beklenen Galaxy Note 6’da Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 823 kullanılabilir.

Samsung, her sene öncelikle Galaxy S serisini güncelliyor ve ardından yaz aylarında yeni Galaxy Note modelinin tanıtımını yapıyor. Bu sene de benzer durum söz konusu olacak. Şirketin Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’i duyurmasından sonra, Galaxy Note 6 söylentileri güçlenmeye başladı.

Son bilgilere göre Galaxy Note 6’da Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 823 yer alacak. Buna ek olarak, bazı bölgelerde satışa çıkacak Galaxy Note 6’larda Samsung üretimi Exynos yongaları da kullanılacak. Exynos olarak büyük ihtimalle 8890 modelinin güncellenmiş versiyonu tercih edilecek.

Yeni Galaxy Note 6’da 6 GB LPDDR4 RAM bulunacak. 5.8 inç 2K çözünürlükte bir ekranla gelmesi beklenen yeni akıllı telefondaki bataryanın da güncellendiği belirtiliyor. 4000 mAh kapasiteli batarya beklenirken, depolamada ise Samsung’un çok önemli bir adım atarak 256 GB kapasiteli versiyon çıkaracağı konuşuluyor. Ayrıca microSD desteğinin de Galaxy S7 serisindeki gibi devam ettirilmesi bekleniyor.

Kamera tarafındaki en önemli yenilik ise kızılötesi netleme sistemi olacak. Bu sayede odaklanma çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Ayrıca Galaxy Note 6’da yeni nesil USB-C portunun da kullanılacağı tahmin ediliyor. Elbette Galaxy S7 serisindeki su ve toz koruması bu modelde de yer alacak.

Meraklılar İçin: Samsung Galaxy Note 6, Temmuz Ayında Tanıtılabilir

Güncelleme: