Anasayfa Haber Volkswagen Model Sayısını Azaltacak

Volkswagen Model Sayısını Azaltacak

Volkswagen

Pek çok markayı bünyesinde toplayan Alman otomotiv devi, 40 kadar modeli piyasadan çekmeyi planlıyor.

Almanya’da yayınlanan Handelsblatt dergisinde yayınlanan bir habere göre, Volkswagen ürün gamında çok ciddi değişiklikler yapmayı planlıyor. Şirketin imajını ve ekonomisini hayli sarsan dizel emisyon krizi sonrasında verilen bu karar, yeniden toparlanma çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Volkswagen aslında tüm Avrupa çapında pek çok farklı markanın sahibi. Şirketin portföyünde Skoda, Seat, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley ve Bugatti gibi markalar bulunuyor. Tabii bir de bu markaların sahip olduğu alt markalar da var. Mesela Audi, ünlü İtalyan motosiklet markası Ducati’nin sahibi.

Volkswagen’in önümüzdeki günlerde bu markaların ürün gamlarında bulunan toplam 340 modelden, en az 40 kadarını üretimden kaldıracağı iddia ediliyor. Ayrıca Scania ve MAN markalarını da elinde bulunduran şirketin, MAN markasını satarak sadece Scania ile yola devam edeceği konuşuluyor.

Ürün gamında büyük kesintiye gidecek olan Volkswagen’in, elektrikli ve hibrit araçlara yaptığı yatırımları ise artıracağı söyleniyor. Şirketin yeni elektrikli otomobil modellerini yakın zamanda duyurmaya başlayacağı bekleniyor.

Öte yandan şirketin diğer ülkelerdeki dizel araç sahiplerine ödeyeceği tazminatların, hayli büyük bir rakam tutacağı da öngörülüyor. Bu kesintilerin bir amacı da buradan gelecek zararı kapatmak olacaktır.