Anasayfa Haber Nintendo, NES Classic Konsolunu Satışa Çıkarıyor

Nintendo, NES Classic Konsolunu Satışa Çıkarıyor

Nintendo, bir dönemin efsanesi haline gelen NES oyun konsolunu güncelleyip tekrardan satışa çıkarıyor.

Nintendo’nun bir süredir yeni nesil oyun konsolu üzerinde çalıştığı biliniyor. Hatta birkaç ay önce çeşitli teknik özellikler de ortaya çıkmıştı. Uygulama desteğiyle akıllı telefon ve tabletlerle bağlantı kurabilecek olan yeni konsol, oyunları Full HD çözünürlükte 30 FPS’de çalıştıracak.

Bu yeni konsol 4K çözünürlük desteğiyle 60 FPS’de yayın da yapılabilecek. Ayrıca yeni kontrolcünün Nintendo NX’ten bağımsız şekilde çalışabileceği ve hatta kendi başına portatif bir oyun platformu olacağı da ifade ediliyor.

NX büyük bir merakla beklenirken, şirket bir dönemin efsanesi olan Nintendo Entertainment System’i yenileyip tekrardan satışa çıkaracağını duyurdu. NES Classic olarak isimlendirilen konsol, HDMI arabirimi gibi yeni bağlantılara destek veriyor.

Konsolla birlikte bir kontrolcü gelecek, ikinci kontrolcü ise ek aksesuar olarak satılacak. Bu cihazda internet ya da herhangi bir çevrimiçi bağlantı desteği olmayacak. Bu yüzden oyun kayıtları doğrudan sistem üzerinde tutulacak.

nes-classic11 Kasım’da satışa çıkacak olan konsolun fiyatı 59.99 dolar olacak. Ek bir kontrolcü satın almak isteyenlerin 9.99 dolar daha ödeme yapmaları gerekiyor. Konsolla birlikte başta Super Mario Bros olmak üzere Pac-Man, Metroid, Ninja Gaiden ve Final Fantasy gibi meşhur klasik oyunlar da geliyor.

Meraklılar İçin: