Anasayfa Haber Kickass Torrents Neden Kapalı?

Kickass Torrents Neden Kapalı?

Dünyanın en çok ziyaret alan internet adreslerinden Kickass Torrents, sahibinin tutuklanmasının ardından alan adlarının çoğunu yitirdi.

Kickass Torrents, dünyada en çok trafik alan siteler listesinde 69uncu sırada bulunuyordu. Ancak sitenin yöneticisi olan Ukrayna kökenli Artem Vaulin’in Polonya’da tutuklanmasının ardından, kullanılan alan adlarının çoğuna da el konuldu ve kapatıldı.

Halen sadece Tor tarayıcı ile Dark Web sürümüne ulaşılabilen Kickass Torrents, özellikle Amerikan eğlence sektörüne büyük zarar vermekle suçlanıyor. Geçen yıllar içinde dünyanın pek çok ülkesinde erişime kapatılan Kickass Torrents, bir süredir Amerikan istihbaratı tarafından takip altındaydı.

FBI tarafından hareketleri takip edilen Vaulin’in açığını bulmak için, yetkililerin Kickass Torrents üzerindeki reklam alanlarını kiraladıkları ve bunlardaki trafiği de takip ettikleri söyleniyor. Vaulin’in reklam gelirlerini bu şekilde izlemeye alan yetkililer, site trafiklerini de takip ederek çeşitli sunucuların adresini bulmayı başarmışlar. Bu esnada KAT sunucularından bazılarının ABD’nin Chicago kentinde, yetkililerin burunlarının dibinde olduğu da ortaya çıkmış.

Vaulin’in tutuklanmasında rol oynayan önemli etkenlerden biri de, kullandığı Apple e-posta hesabı olmuş. Bu hesabın varlığı keşfeden FBI, Apple yönetiminden resmi erişim talebinde bulunmuş. Tabii ki federal yasalara uymak zorunda olan Apple da bu erişim iznini vermiş. Bu e-posta üzerindeki yazışmaların, Vaulin’e karşı açılacak davada önemli rol oynayacağı söyleniyor.

Polonya’ya yaptığı ziyaret esnasında yerel polis tarafından tutuklanan Vaulin’in, uluslararası suçlu takası anlaşmaları sayesinde ABD’ye verileceği tahmin ediliyor. ABD şirketlerini 1 milyar dolardan fazla zarara uğratmakla suçlanan Vaulin’in, yargılanması halinde çok büyük miktarda para ve hapis cezasına çarptırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.