Anasayfa Makale Dosya Kaybetmeden MacOS Sierra Terfisi Nasıl Yapılır?

Dosya Kaybetmeden MacOS Sierra Terfisi Nasıl Yapılır?

Tüm verileriniz yerinde kalacak şekilde Apple’ın en yeni masaüstü işletim sistemine yükseltme yapabilirsiniz.

Apple’ın en yeni masaüstü işletim sistemi macOS Sierra, uyumlu Mac sahipleri için geçtiğimiz günlerde ücretsiz indirmeye sunuldu. Yayınlanan sürüm final olduğu için Mac kullanıcıları gönül rahatlığı ile sistemlerini en yeni macOS sürümüne yükseltebilir.

Daha önceki yazılarımızda macOS Sierra’yı temiz kurulum ile nasıl yükleyebileceğinizi anlatmıştık. Ancak temiz kurulum, her kullanıcı için cazip değil. Bazı kullanıcılar verileri yedekleme ardından da yedekleri geri yükleme gibi işlerle uğraşmak istemeyebilir. Bu sebeple macOS Sierra’ya verilerinizi kaybetmeden nasıl yükseltme yapabileceğinizi gösteriyoruz.

Öncelikle sisteminizin macOS Sierra uyumlu olması gerekiyor. macOS Sierra ile uyumlu Mac sistemler:

  • MacBook – 2009 ve sonrası
  • iMac – 2009 ve sonrası
  • MacBook Air – 2010 ve sonrası
  • MacBook Pro – 2010 ve sonrası
  • Mac Mini – 2010 ve sonrası
  • Mac Pro – 2010 ve sonrası

macOS Sierra yükseltmesine ulaşmanın iki yolu var. Doğrudan Mac App Store’a gidip Güncellemeler kısmından Sierra’yı indirebilirsiniz. Öte yandan şu linki kullanıp doğrudan ürünün mağaza sayfasına da ulaşabilirsiniz.

Ürün sayfasına ulaştıktan sonra tek yapmanız gereken ürünü indirmek olacaktır. macOS Sierra sisteminize indiğinde yükseltmenin hazır olduğuna dair bir bildirim alacaksınız. Bu aşamada sisteminizi yeniden başlatıp macOS Sierra kurulum işlemini başlatabilirsiniz.

Kurulum tamamlandıktan sonra sisteminizi bıraktığınız gibi bulacaksınız.