Anasayfa Haber BMW, Elektrikli Mini Cooper Üretecek

BMW, Elektrikli Mini Cooper Üretecek

Elektrikli otomobil pazarında zorlanan BMW, elektrikli otomobil modeli sayısını artırmayı planlıyor.

Elektrikli otomobiller gün geçtikçe daha fazla ilgi görüyor ve otomotiv sektöründe yeni bir segment oluşuyor. Geleceği temsil eden bu yeni segmentin başrol oyuncusu ise şimdilik Tesla. Ancak diğer otomotiv şirketleri de yeni oluşan pazardaki paylarını büyütmek için çabalarını artırıyor.

BMW bu pazarda i3 elektrikli ve i8 hibrid araçlarıyla istediği satışları yakalayabilmiş değil. 2013 yılında satışan çıkan i3 modelinin satış rakamlarının çok düşük kalması, şirketi yeni kararlar almaya zorlamış.

Bu kararlarını halka da açıklayan BMW yönetimi, önümüzdeki yıllarda sunduğu elektrikli araç sayısını artırmayı hedefliyor. Yeni nesil X3 SUV modelinin tam elektrikli sürümünü çıkarmayı hedefleyen BMW, bünyesindeki diğer markalarda da aynı şeyi yapacak.

Bu bağlamda halen hayli popüler olan Mini Cooper otomobillerin de tam elektrikli modellerini çıkaracağını duyuran şirket, ilk elektrikli Mini’lerin üç sene sonra piyasada olacağını bildirdi. Şirket aslında çok daha önce de elektrikli Mini Cooper üzerinde çalışmış, ancak program çeşitli sebeplerden başarısızlığa uğramıştı.