Anasayfa Video Logitech UE Boom 2 Hoparlör İncelemesi

Logitech UE Boom 2 Hoparlör İncelemesi

UE Boom 2 incelemesinde kablosuz, su geçirmez ve düşmeye dayanıklı hoparlörü inceliyoruz…

Cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte kablosuz hoparlörlere ihtiyaç duymaya başladık. Neden? Mobil cihazların sesi kendi başımıza dinlediğimizde yeterli olsa da, yanımızda biri olduğunda hem ses seviyesi, hem de ses yönü sorunları yaşamaya başlıyoruz.

Bu durumda kablosuz olarak, genellikle Bluetooth üzerinden sesi alıp, kablo olmadan, kendi içerisindeki şarj ile bize müzik dinletebilen, filmin sesini duyulabilir hale getiren hoparlörler var. Bunlar da oldukça çeşitli, kimisi cep modeli, kimisi mutfak için tasarlanmış.

incelememizde göreceğiniz UE Boom 2 ise en üst seviye, en güçlü modeller arasında yer alıyor. Zira hem ses seviyesi olarak bir plaj partisinde bile kullanım, hem de 360 derece ses dağıtımı vaadi var. Bakalım nasıl…

00:10 – UE Ultimate Ears markası, bu marka da Logitech’e ait.
00:40 – Kablosuz hoparlörler ve UE Boom 2’deki anahtar farklar.
01:20 – Menzil ve kullanım.
01:45 – Kutu tasarımı ve özellikler.
03:31 – Kutu açılımı ve kutu içeriği.
05:00 – USB şarj kablosu.
05:17 – UE Boom 2 üzerindeki tuşlar.
06:33 – Alt kısım, askı ve bağlantılar.
07:29 – Hoparlör dokusu.
07:45 – iPad Pro 9.7 2016 ile UE Boom 2’yi birlikte kullanıyoruz. App Store üzerinden uygulamasını indirip kurduk. Uygulama iPad değil, iPhone için olan uygulamalar arasında listeleniyor.
09:00 – Çoklu kullanım, ekolayzır, alarm ve yazılım güncelleme.
09:15 – Firmware güncellemesi yaptık.
10.25 – Desteklenen diğer cihazlar. Özetle güncel ve Bluetooth’u olan cihazlarla kullanabiliyoruz.
11:05 – Netflix kullanımı.
11:25 – Spotify ile UE Boom 2 kullanımı ve ses değerleri.
12:00 – Heisenberg Song Breaking Bad burada örnek olarak ses seviyesini testte açılmıştır.
14:40 – Birden fazla mobil cihazı bağlayabiliyor ve geçiş yapabiliyorsunuz.
15:20 – Durdurma ve sonraki parçaya geçme kontrolleri.
16:16 – Şarj seviyesini öğrenme kısayolu ve şarj süresi, kullanım ömrü.
17:05 – Boyutlar ve ağırlık.
18:55 – Sürücü özellikleri ve UE Boom ile UE Boom 2’nin ses farkı.
19:25 – UE Boom 2 için su geçirmezlik testi ve suda çalıştırma testi.
20:31 – Sonuç değerlendirme.

logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-1 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-2 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-3 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-4 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-5 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-6 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-7 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-8 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-9 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-10 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-11 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-12 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-13 logitech-ue-boom-2-inceleme-technopat-14
Artılar: Su geçirmezlik ve düşme dayanıklılığı, tasarım, yüksek ve kaliteli ses, uzun şarj ömrü, güçlü Bluetooth sinyali ve mesafesi, uygulama ve güncelleme desteği, birden çok hoparlörü bir arada kullanabilme, aynı anda birden çok cihazın bağlanabilmesi ve hızlı geçiş.
Eksiler: USB kablo yuvası derinde olduğu için her kablo yuvaya sığmıyor, Tap komutlarını sert uygulamak gerekiyor.

Sonuç itibariyle UE Boom 2 gümbür gümbür 360 derece sesiyle hem partilerde, hem açık alan etkinliklerinde kullanım için taşınabilir ve kablosuz bir çözüm sunuyor. İster evin mutfağında, ister salonunda kullanın, hoparlörü yönlendirme ya da kabloyu dolaştırma derdiniz olmuyor. Dayanıklı ve kolay temizlenir olması da pratik değerini arttırıyor. Silmekle uğraşmadan musluğun altında temizleyiverip o beyaz rengi korumak çok güzel bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Pek çok farklı fiyat ve kalite segmentinde Bluetooth hoparlör kullandıktan sonra editör deneyimi olarak bizim en beğendiğimiz anahtar noktaların sinyal gücü ve şarj ömrü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bluetooth sinyalinin güçlü ve uzun menzilli olması, şarjının uzun süre dayanması, çok yüksek ses seviyesine sesleri bozmadan çıkabilmesi bir kıyaslama yaparken pek çok alternatifi elememize sebep oluyor.

İnceleme tarihinde UE Boom 2 Türkiye fiyatı 750 TL civarında seyrediyor. Sadece su geçirmezlik ve düşme dayanıklılığı ile bile fiyatını ziyadesiyle hakediyor. Zira bunlar çok uzun bir kullanım ömrü ve bozulmaya karşı önemli bir garanti demek.

Sizin ihtiyacınız daha ufak bir taşınabilir kablosuz hoparlör ise UE Roll gibi şirin modelleri de değerlendirebilirsiniz ancak üst seviye bir çözüm istediğinizde UE Boom’a göre yüzde 25 daha yüksek ses seviyesi ve dayanıklılığı ile UE Boom 2’yi tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Party Up Videomuz için tıklayın…