Anasayfa Haber Mafia 3 FPS Kilidi Yamayla Kaldırılacak

Mafia 3 FPS Kilidi Yamayla Kaldırılacak

Mafia 3’ün FPS kilidiyle piyasaya çıkması PC oyuncularını üzdü.

Uzun bir bekleyişten sonra tüm platformlar için resmen piyasaya çıkan Mafia 3, PC oyuncularının en sevmediği özelliklerden biriyle geldi. Ekran görüntü sayacı saniyede 30 kareye kilitlenmiş olarak çıkan oyun, bilgisayarınızın gücünden tam olarak faydalanmayı imkansız kılıyor.

Oyun konsollarında belki ekran görüntüsünü saniyede 30 kare ile sınırlandırmak belirli açılardan lüzumlu olabilir. Ancak PC kullanıcıları için bu durumun pek kabul edilebilir bir tarafı yok. Mafia 3 oynarken grafik detayı en düşüğe alsanız bile saniyede 30 kare sınırını geçmeniz mümkün olmuyor. Bu sınırlamanın PC performansıyla alakalı olmadığı, oyunun konsol sürümlerinden gelen bir kısıtlama olduğu çok açık.

Ancak 2K Games tarafından yapılan bir açıklama bu durumun değişebileceğini ortaya çıkardı. Şirket yönetimi PC için çeşitli değişiklikleri getirecek büyük bir yamanın hazırlandığını, bu hafta sonunda yayınlanma ihtimali olduğunu açıkladı. Saniyede 30 kare sınırlamasının kaldırılması da bu yamayla mümkün olacak. Fakat yine de oyunun PC sürümünün bu şekilde çıkmış olması can sıkıcı.