Anasayfa Haber BMW MINI Hibrit 2017 Yılında Piyasada Olacak

BMW MINI Hibrit 2017 Yılında Piyasada Olacak

BMW’nin alt markası Mini’den çıkacak ilk hibrit motorlu otomobil 2017 yılında piyasada olacak.

BMW’nin diğer İngiliz markalarını elden çıkarırken kenara ayırdığı Mini markası, şirketin farklı kesimlere ulaşmak için geliştirdiği yeni teknolojilerin de vitrini olarak kullanılıyor. Hem benzinli, hem de elektrikli motorla donatılan ilk hibrit motorlu Mini olan Countryman modeli de resmen tanıtıldı.

2017 model yılında piyasaya sürülmesi planlanan hibrit Countryman, arka tekerlerde elektrikli, ön tekerlerde ise benzinli motordan aldığı güçle hareket ediyor. Gerektiğinde her iki sistemi eşzamanlı devreye sokarak dört tekerden çekiş sağlayan Countryman, istenildiğinde doğrudan şebeke cereyanından da şarj edilebiliyor.

mini-countryman-hibrit

Çoğu hibrit otomobilin elektrikli sürüş modu sadece şehir içinde kullanılmak üzere tasarlanıyor. Bu da hayli düşük elektrikli sürüş menzili ve genellikle 40 km/s civarında hız anlamına geliyor. Ancak Countryman modelinde elektrik motoru hayli güçlü tutulmuş ve araç sırf elektrikli sürüş modunda bile rahatlıkla 125 km/s hıza çıkabiliyor.

İstendiğinde sırf benzinli motoru kullanarak arka koltuğun altına yerleştirilen bataryalarının şarjından tasarruf edebilen Mini Countryman, 2017 yılında satışta olacak. Ancak hangi ülkelerde ve ne fiyatla satışa çıkacağı henüz kesin değil. Bu tür araçlara olan ilgi henüz çok yüksek olmadığından, üretim rakamlarının diğer benzinli modeller kadar yüksek olmayacağını kestirmek güç değil.