Anasayfa Haber Nokia Pazara Birden Fazla Telefonla Dönecek

Nokia Pazara Birden Fazla Telefonla Dönecek

Nokia’nın telefon pazarına en az dört yeni telefonla geri döneceği tahmin ediliyor.

Microsoft’un Nokia Lumia markasını almasının üzerinden geçen zamanda, şirketin telefon pazarına yönelik hesapları pek tutmadı. Microsoft’un 2016 sonu itibariyle Lumia markasını da kullanımdan kaldırması ve telefon pazarından çekilmesi söz konusu.

Bu arada Nokia tekrar telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Ancak bu kez üretim ve dağıtıma karışmayacak olan Nokia, işin sadece tasarım ve yazılım kısmında rol alacak. Telefonların üretim ve satışı ise Çinli HMD Global şirketi tarafından gerçekleştirilecek.

Halen Nokia’nın bir marka olarak mobil pazara ne zaman döneceğine dair kesin bir bilgi yok. Ancak ciddi kaynaklardan gelen söylentilere göre HMD Global tarafından 2016 bitmeden üst seviye iki yeni Nokia telefon resmen pazara sürülecek.

Öte yandan Microsoft Asia CEO’su James Rutherfoord tarafından yapılan bir açıklama, Nokia’nın 2017’nin ikinci çeyreğinde de en az iki yeni telefon daha tanıtacağını ortaya çıkardı. 2016 yılında çıkarılacağı söylenen telefonların metal çerçeveli ve 2K ekranlı olacağı söyleniyor. 2017 yılı modellerinin ise Android işletim sistemli olacağı dışında henüz pek bilgi yok.

 

5 Yorumlar

  1. her hükümdarın taht’tan indiği gibi nokia da tıllar önce indirildi ağzı ile kuş tutsa 8 k ekranlı 12 gb ramli 1 tb belleğe sahib 150 mpixel kamera taksa tutmaz artık isim değişikliğine gitmesi daha mantıklıca

  2. Donanım konusunda pek gelişme yaşanmayan şu günlerde tasarım konusunda iyi olmaları gerek ki zamanında yaptıkları çılgın tasarımları düşününce çok zor olmaz sanırım

  3. güzel bir modelle gelirse koleksiyonum için alırım. 1100, 3310, 6070, 6600, N70, N73 N95, 5800, N8, N9-00, L920, NokiaX, L1520 şimdi bir de gerçek Android bulunduran nokia sabırsızlanıyorum açıkçası (hepsi çalışır durumda bu arada kutusuyla şarj aletleriyle ama satılık yok)

  4. HMD GLOBAL Çin’li bir firma değil iyi araştırın Finlandiya merkezli eski Nokia Yöneticilerinin kurmuş olduğu bir firma. Millet sonra Nokia’nın Çin malı falan olduğunu zannedecek

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version