Anasayfa Haber Electronic Arts, Burma’ya Ambargo Uyguladı

Electronic Arts, Burma’ya Ambargo Uyguladı

Myanmar ve Birmanya olarak da bilinen Güneydoğu Asya ülkelerinden Burma, Electronic Arts ambargosuyla karşılaştı.

İnternet üzerinden online içerik dağıtım yapan şirketlerin belirli bölge ya da ülkeleri erişim dışı tutması sıra dışı bir olay değil. Çoğu zaman ticari kaygılarla konulan bu erişim yasakları, bazen siyasi sebeplerle de konabiliyor.

Ancak Güneydoğu Asya ülkelerinden Burma’ya bir süredir Electronic Arts tarafından uygulanan erişim yasağının gerçek sebebi henüz ortaya çıkmış değil. Eylül ayında başladığı anlaşılan erişim yasağı yüzünden, yıllardır EA’nın Origin servisinden yasal oyun alan Burma’lı oyuncular, parasını ödedikleri içeriğe artık ulaşamıyorlar.

Electronic Arts tarafından bu duruma gösterilen gerekçeyse, Burma’ya ABD tarafından uygulanan ekonomik ambargo kararları. Ancak bu ekonomik ambargo kararlarının daha önce online içerik dağıtımını bağlamadığı iyi biliniyor. Kaldı ki Burma’ya uygulanan ekonomik ambargo da bir süre önce kaldırılmış.

EA yetkilileri bu konuda resmi açıklamanın ötesine geçmemeyi tercih ediyorlar. Bütün bir ülkenin bu şekilde erişim ambargosuna alınması ise, internet üzerindeki oyun servislerinden satın aldığımız içeriğe gerçekte hiç sahip olmadığımızı bir kere daha hatırlatması açısından önemli.