Anasayfa Haber DeepMind, Starcraft 2 Oynamayı Öğreniyor

DeepMind, Starcraft 2 Oynamayı Öğreniyor

Google’ın satın aldığı DeepMind, Blizzard ile birlikte Starcraft için geliştirdiği yapay zeka arayüzünü başka geliştiricilerin de erişimine açacağını duyurdu.

Google DeepMind ve Blizzard, Starcraft II için bir yapay zeka API’si yayınlamak istiyor. Google, buradan kazanacağı deneyimle gerçek dünyada problemleri daha iyi çözmeyi, Blizzard ise oyununu geliştirmeyi amaçlıyor.

Blizzcon’da DeepMind çalışanı Oriol Vinyals bu yeni platformu tanıttı. Arayüz, yapay zeka araştırmacılarına yapay sinir ağlarıyla harita parçalarını analiz etme ve komut çalıştırma imkanı tanıyor. Ayrıca insan oyuncuların kayıtlı oyunlarını içeren bir veritabanına da erişim sağlıyor. Bu sayede yapay zeka gerçek oyuncuların oyun içindeki davranışlarını öğrenebiliyor. Blizzard bu arayüzü 2017’nin ilk çeyreğinde yayınlamak istiyor.

Ancak Vinyals henüz yolun daha çok başında olduklarını ve bir Starcraft II şampiyonunun karşısına bir yapay zeka oyuncusu çıkarmak için önlerinde çok uzun bir yol olduğunu ifade ediyor. DeepMind’ın hedefiyse sadece tek tek problemleri çözen değil, mümkün olduğunca farklı ödevlerin üstesinden gelebilen bir yapay zeka geliştirmek. Bilgisayar oyunları da yapay zeka algoritmalarını geliştirmek ve test etmek için ideal bir platform.

Starcraft için başarılı bir yapay zeka geliştirmek, çok sayıda faktör yüzünden hiç kolay değil. Mesela tüm haritayı en baştan göremiyorsunuz, haritayı keşfetmek gerekiyor. Stratejiler oldukça komplike ve uzun vadeli planlanmaları gerekiyor.