Anasayfa Haber Canon EOS 6D Mark II’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Canon EOS 6D Mark II’nin Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Japon’lar halen EOS 6D Mark II üzerinde çalışıyor. İlk teknik özellikler ortaya çıktı ve görünen o ki makine, video çekmeyi sevenler için ilk tercih olmayacak.

Çoğu fotoğrafçının istek listesinde Canon EOS 6D Mark II en tepede bulunuyor. Buna çok da şaşırmamak lazım, zira yaklaşık dört yıl önce çıkan bir önceki modeli, Full-Frame makinelere giriş için halen oldukça cazip bir seçenek. Peki ama profesyonel DSLR’ın yeni modeli neler sunacak? „photorumors“ adlı özellikle sızdırmaları takip eden blog, ilk ortaya çıkan bilgileri paylaştı.

Bu bilgilere göre, Canon EOS 6D Mark II’nin Full-Frame sensörü 24 veya 25 megapiksel çözünürlüğe ve Canon’un kendi geliştirdiği çift piksel otomatik odaklama teknolojisine sahip olacak. Yeni otomatik odaklama sistemi sayesinde canlı görünüm modu çok daha net görüntüler verecek. Katlanabilir dokunmatik ekrana parmağınızı dokunduruğunuzda cihaz hızlı bir şekilde odaklanacak. Bu özellikle film çekenlerin işine yarayacak bir kolaylık.

Ancak Canon EOS 6D Mark II, iddialara göre 4K Ultra HD yerine sadece 1920×1080 Full HD video desteğine sahip olacak. Bu gerçek olursa, durum özellikle video meraklılarını üzecektir. Yüksek çözünürlüklü hareketli görüntüler bu durumda Canon’da sadece EOS 5D Mark IV ve EOS 1D X Mark II ile elde edilebilecek. Sonuçta üst kalitede 4K’nın erişim bedeli halen pek çok kullanıcı için çok yüksek olacak. Özellikle bu modeli hayal eden kullanıcılar için biraz hayalkırıklığı diyebiliriz.

Peki neler olacak? Canon EOS 6D Mark II’de WLAN, NFC ve hatta konum bilgisi için GPS bulunacak. SLR makinede iki adet de SD kart yuvası yer alacak. Bu sayede kayıtları otomatik olarak yedeklemek mümkün olacak. Ayrıca kasası öncülüne göre biraz daha hafif ve küçük olacak.

Yeni modelin Ocak 2017’deki CES fuarında tanıtılması ve en geç 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasada olması bekleniyor. Kesin açıklamanın ardından sızıntıların ne kadar tutarlı olduğunu hep birlikte göreceğiz.