Anasayfa Makale ASUS EZ XMP Özelliği Nasıl Devreye Sokulur?

ASUS EZ XMP Özelliği Nasıl Devreye Sokulur?

Bu videomuzda ASUS EZ XMP özelliğinin nasıl çalıştırıldığını gösteriyoruz.

ASUS X99 Deluxe 2 anakartın üzerinde bulunan bir anahtar yardımıyla, RAM modüllerini 3000 MHz hızında çalıştırmak mümkün olabiliyor. Bunun için gereken teknik destek her anakartta bulunmuyor. Daha çok üst seviye anakartlarda yer veriliyor.

Bizim videomuzda kullandığımız ASUS anakart, X99 yonga setiyle donatılmış ve çok üst seviye bir model. Bu yüzden de daha alt seviye kartlarda bulunmayan pek çok ek özellik ve teknolojiyle donatılmış. XMP geçiş anahtarı da bunlardan biri.

Bu iş için kullanılan RAM modüllerinin de XMP modunda çalışmaya uygun olması gerekiyor. XMP modunda çalışacak RAM modülleri 3000 MHz hıza ulaşabilmeli. XMP adresleme uyumluluğuna da uygun üretilmiş olmaları şart.

Bu konuda daha fazla bilgi için daha önce hazırladığımız rehbere bakabilirsiniz:

Bellek Hızı Arttırma Rehberi

6 Yorumlar

  1. Paylaşımlarınızı merakla ve severek takip ediyorum. Benimde arkadaşa benzer bir sorum olucakt.ı MSI Z170a M5 , i76700k işlemci ve tek soket gskill 2133 takılı, yanlız boostlu 2666mhz de kullanıyorum. Soruma gelince i7 işlemcim çift soket ram destekliyor tek kullandığım için ne gibi sorunlarla karşılaşırım yada herhangi bir performans düşüklüğüyle karşılaşır mıyım? Teşekkürler.

    • Herhangi bi sorunla karşılaşmazsın ancak RAM e dayalı programlarda çift ramin (dual) farkını görürsün eyer oyun oynuyorsan hiçbir farkı olmaz

  2. Xmp modundayken işlemci sıcaklığı daha fazla oluyor. i7 6700k 4,7 Ghz’da kullanıyorum. Sıcaklıklar manuel modda daha düşük çıkıyor. Bunun sebebini merak ediyorum.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version