Anasayfa Haber Eski Crytek Çalışanları Yeni Şirket Kurdu

Eski Crytek Çalışanları Yeni Şirket Kurdu

Crytek’in Bulgaristan ofisinden ayrılan ekip, yeni bir oyun stüdyosu kurduklarını duyurdu.

Bir süre önce Crytek’in pek çok stüdyosunu kapatma kararı aldığını sizlere duyurmuştuk. Ekonomik sıkıntı çeken şirketin, Almanya ve Ukrayna şubelerini açık tutacağı, diğer 5 şubesini ise kapatacağı açıklanmıştı.

Aradan geçen zamanda şirketin Türkiye ofisini de açık tutmaya karar verdiğine dair açıklamalar geldi. Yabancı basında çıkan haberlere göre, şirketin Türkiye’den mali destek alması da gündemde olabilirmiş. Ancak bu konularda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu esnada Crytek’in kapanan yabancı şubelerindeki çalışanları da boş durmuyor. Crytek’in Bulgaristan’daki Sofya kentinde bulunan Crytek Black Sea stüdyosundan ayrılan eski ekip, Black Sea Games adı altında bağımsız bir oyun stüdyosu kurdu.

Yeni kurulan Black Sea Games stüdyosunun başında Vesselin Handjiev bulunuyor. Yapım ekibinin başında ise Michael Peykov bulunuyor. Geçtiğimiz Kasım ayında resmen kurulan Black Sea Games, boş durmayarak hemen yeni oyun geliştirmeye de başlamış.

Yeni stüdyonun üzerinde çalıştıkları proje şimdilik gizli tutuluyor. Ancak yapılan açıklama, üzerinde çalıştıkları yeni oyunun ciddi oyuncuların seveceği türden ve açık dünya yapısında olacağını ifade ediyor. Şirketin web sitesine buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.